slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 7

Italy, Prelepa mala figura Murano slonića

1.500 dinFiksno

Beograd
86
4
pre 10 dana
Odgovara na 89% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Obrad
Član od 04.08.2017.

Italy,
Prelepa mala figura Murano slonica.

Dimenzije:
Sirina 6,5cm
Visina 5,5cm
Bocno 2,5cm.  

 

SLON, životinja koju ljudi najčešće vezuju za dobro pamćenje i jake porodične veze, ili ipak mnogo više od toga?

Nadaleko poznat kao izuzetno požrtvovana i osećajna vrsta, slon je od davnina smatran i simbolom dobrog zdravlja, dugovečnosti, strpljenja i pouzdanosti. Uostalom, čak i sama reč “ oslonac” u sebi nosi ime ove veličanstvene životinje.

U mnogim kulturama slon zauzima počasno mesto, posebno u Indiji gde se smatra svetom životinjom.

Slobodno se može reći da je slon Indijcima ne samo provereno prevozno sredstvo, već i neka vrsta nacionalnog blaga. On je istovremeno i najtraženiji suvenir i talisman za sreću, zdravlje, prosperitet, dobar ugled, ali i veza sa verovatno najpopularnijim bogom u Indiji – Ganešom. Poznatiji i kao bog koji ruši prepreke, Ganeša ima telo čoveka a glavu slona, gde glava (surla) predstavlja simbol superiorne inteligencije.

I u Kini je slon jedan od popularnijih simbola. Dovodi se u vezu sa snagom, poštenjem, slavom, a bliske su mu i sve odlike plemenitog vođe: mudrost, hrabrost, visoka moralnost. U kineskoj umetnosti često nailazimo na slona okruženog malom decom, pa je otuda jasna i njegova uloga u Feng Šui-u. Naime, smatra se da postavljanje para slonova sa spuštenim surlama ispred spavaće sobe garantuje srećno i zdravo potomstvo.

Posmatrano sa aspekta psihologije, slon se osim svega već navedenog uzima i kao simbol za smirenost, pasivnost, povučenost, pa čak i stidljivost. Njegova pojava u snovima nam često signalizira da trebamo jasno pokazati svoj stav i uhvatiti se u koštac sa nekim problemom. Isto tako, u zavisnosti od detalja sna, slon može značiti i da je vreme zastanemo, analiziramo postupke iz prošlosti i naučimo se strpljivosti.



CENE SVIH NASIH PREDMETA SU SNIZENE ZBOG SELIDBE!
Pogledajte i sve ostale nase oglase originalnih antikviteta, slike starih i novijih slikara,  
Sigurno cete naci nesto sto Vam se dopada ili Vas interesuje,
Svi nasi predmeti i Umetnicke slike su iz Privatne kolekcije.   

ID Oglasa: #132944372
Informacije

VAŽNA INFORMACIJA:
Postovanji kupci,
Predmete saljemo iskljucivo posle potvrde o uplati na racun, na adresu koju nam dostavite, ili mozete licno preuzeti u Beogradu,

Ne saljemo vise pouzecem jer smo imali neprijatne saradnje sa clanovima koji nisu podigli pakete, koji su nam se vratili posle 20 dana tako da smo morali da platimo 2 postarine i lezarinu.

 

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.