slika
slika
slika
1 od 3

Madonna Edvard Munch Vtg Extra Rare magnet muzejsko izdanj

1.590 dinFiksno

Valjevo
58
0
pre 13 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 15 minuta.
De Lipac online
Član od 12.02.2017.
kp izlog

Munch Museum OSLO

 

Madona 1894.

 

Edvard Munch 

 

Vintage vrlo redak muzejski souvenir

 

Dimenzije cca: 8 x 5,5 cm

 

Bild Kunst Bonn 2011

 

 

Madona je uobičajeni naziv koji je dat nekoliko verzija kompozicije norveškog ekspresionističkog slikara Edvarda Munka koja prikazuje žensku figuru golih grudi do pola koja je nastala između 1892. i 1895. korišćenjem uljane boje na platnu.

 

Verzija u vlasništvu Munkovog muzeja u Oslu ukradena je 2004, ali je pronađena dve godine kasnije. Dve druge verzije su u vlasništvu Nacionalne galerije Norveške i Kunsthalle Hamburg. Još jedan je u vlasništvu biznismena Nelsona Blica, a jedan je 1999. godine kupio Stiven A. Koen.

 

Iako je to veoma neobičan prikaz, ova slika bi mogla biti Devica Marija. Sporno je da li je slika posebno zamišljena kao predstava Marije. Munk je koristio više od jednog naslova, uključujući i Loving Voman i Madonna. Munk nije poznat po religioznim umetničkim delima i nije bio poznat kao hrišćanin. Afinitet prema Mariji bi ipak mogao biti zamišljen kao naglasak na lepoti i savršenstvu njegove prijateljice Dagni Juel-Przibiszevska, uzora za to delo, i izraz njegovog obožavanja nje kao ideala ženskosti.

 

 

KP½

ID Oglasa: #162778368
Informacije

Uštedite kupujući više predmeta. Šaljemo sve u objedinjenom paketu – plaća se samo jedna dostava.

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.