slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 8

Vintg brijač IGLA 1960 Čehoslovačka dizajn Stanislav Lachman

5.900 din

Valjevo
133
1
pre 12 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 15 minuta.
De Lipac online
Član od 12.02.2017.
kp izlog

Extra rare. Vintage IGLA britva iz 60-ih godina prošlog vijeka. Izrađena je u čehoslovačkoj.  Dizajn Stanislav Lachman.   (Čuveni čehoslovački i svetski dizajner – “ čarobnjak češkog dizajna” - autor preko 1200 dizajna industrijskih proizvoda, od kojih su tri četvrtine realizovane. Poizvodi po njegovim nacrtima su osvojili 8 zlatnih medalja na Međunarodnim sajmovima u Brnu i zlatnu medalju u Kö lnu (1973). ) 2007. je izabran u Kuću slavnih od strane Akademije za dizajn za životno delo.

 

Postoje i par kontroverzi vezano za njega, Prvo rad u Rajhu, u mladosti u fabrici municije ili povlačenje iz proizvodnje njegove čuvene, višestruko nagradjivane romboidne pegle “ jer su komunisti bili uznemireni koliko (mnogo) novca dobija za patent. ”

 

„ On je svoje učenike naučio da je  dizajn skulptura, da je to estetski element koji, pre svega, treba da donese emocije“ – rekao je o velikanu češkog dizajna poznati dizajner Roni Plesl.

 

Ovde ponudjeni aparat koristi jednu bateriju 3xR12 od 4,5 V. Nudi se u sopstvenoj futroli, sa priključnom kutijom i kablom za bateriju.  Pogledajte fotografije, one su vitalni deo opisa. Prodaje se aparat koji je fotografisan.  

 

 

KP28z171515

ID Oglasa: #147895671
Informacije

Uštedite kupujući više predmeta. Šaljemo sve u objedinjenom paketu – plaća se samo jedna dostava.

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.