slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 10

Rotel RSP-1068 + DAC

200 €Zamena moguća

Beograd | Savski venac
Korišćeno
Dostupno odmah
833
8
juče
Odgovara na 97% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
Krle
Član od 18.06.2010.

Vrhunski preamp cuvan i ispravan, zvucno je izvanredan kako u stero modu tako i za potrebe kucnog bioskopa, ima implementiran fantastican 32-bitni Cirrus Logic CS49400 DAC sto ga pretvere u vrlo ozbiljnu audiofilsku masinu.

Rotel se već četiri decenije bavi audio biznisom i među prvima je prepoznao važnost tržišta kućnog bioskopa u razvoju. Ovaj model Rotel surround pretpojačivača je naslednik cuvenog RSP-1066 koji se pojavio u januaru 2003. godine, i bio je odličan: dobro zvuči, sa svim funkcijama i po cijeni od pristupačnih 1499 dolara. Međutim, svi proizvodi koji uključuju digitalne komponente pate od fenomena ugrađene zastarjelosti i nijedan proizvođač takvih proizvoda ne može sebi priuštiti da dugo odmara na lovorikama. Za profesionalce, uvijek se pojavljuju novi DSP čipovi i D/A pretvarači, a ljudi u Dolby Labs i DTS uvijek uvode nove surround modove. Rotel RSP-1068 je evolucija RSP-1066 koja uključuje napredniju digitalnu tehnologiju, još više funkcija i dodatna poboljšanja analognih kola. Surround pretpojačalo-procesor ima tri digitalne komponente: A/D konvertor (za analogne izvore koji se podvrgavaju obradi, a ne kroz njih), DSP čip (za surround i druge funkcije obrade zvuka) i D/A pretvarač (za proizvodnju analognog izlaza). Za RSP-1068, sve tri komponente su značajno nadograđene u odnosu na one koje se koriste u RSP-1066. A/D pretvarači su sada 24-bit/96kHz u poređenju sa 20/48 u RSP-1066; novi DSP čip je 32-bitni Cirrus Logic CS49400, koji zamjenjuje 24-bitni CS49326 (veliko povećanje mogućnosti obrade); a novi DAC-ovi su 24/192, a ne 24/96.

Snaga novog 32-bitnog DSP čipa RSP-1068 dozvoljava veliku dodatnu fleksibilnost u obradi audio signala. Kontrole tona (koje Rotel naziva ekvilizacijom) sada se mogu posebno podešavati za svaki kanal (osim u višekanalnom bypass modu, naravno). Tu su i nezavisna podešavanja skretnice za svaki kanal, nezavisna podešavanja subwoofera za svaki surround mod, i širi izbor frekvencija skretnice subwoofera, kao i jačina zvuka po uključenju, brzina promjene jačine zvuka i maksimalna jačina zvuka koju specificira korisnik. Uključena je i funkcija koju sam vidio samo kod vrhunskih pre-profesionalaca, i to ne kod svih: kašnjenje zvuka na svim kanalima, koje ispravlja probleme sa sinhronizacijom usana uzrokovane kašnjenjem video signala zbog velikog video obrada.

Surround modovi uključuju uobičajeni Dolby i DTS niz, plus novi Dolby Pro Logic IIx za 6.1- i 7.1-kanalne sisteme, Rotelov vlastiti XS 6.1 i 7.1 surround i DTS 24/96. Raspon surround formata i modova je sada dostigao nivo koji se moze opisati samo kao zbunjujući; međutim, uputstvo za upotrebu RSP-1068 ima neka od najjasnijih objašnjenja ovih formata i režima koje sam video.

 

 

Specifications

Frequency response: 10Hz to 120kHz

Total harmonic distortion: 0.008%

Input sensitivity: 200mV (line)

Signal to noise ratio: 95dB (line)

Output: 1V (Pre out)

Digital inputs: coaxial, optical

Video Connections: component, composite, SVHS

Dimensions: 432 x 122 x 341mm

Weight: 8.4kg

ID Oglasa: #163211404
Informacije

U slucaju slanja ne snosim nikakvu odgovornost za poslate pakete zbog bahatog ponasanja kurirskih sluzbi , samim porucivanjem smatram da se slazete sa navedenim bez prava na reklamaciju.

 

Molim vas bez suvisnog i jedinog pitanja koja je zadnja cena ako vam vec ne odgovara navedena cena ponudite vasu pa ako mi odgovara odgovoricu vam.

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.