slika
slika
slika
1 od 3

Balon cvet - Platycodon grandiflorus

200 din

Novi Sad
748
26
pre 10 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Rasadnik Ema
Član od 07.04.2010.
Svi oglasi

Baštenska biljka Platycodon grandiflorus poznata je po imenu balon cvet zbog cvetnih pupoljaka koji nabubre poput balona pre nego što se potpuno otvore. Takođe, uz nju se vezuju imena kineski zvončić, japanski zvončić, platikodon. Gaji se u vrtu u kombinaciji sa hostama, arumom, baštenskim ciklamama, kao saksijska biljka, a lepo izgleda i u žardinjerama. Koristi se i kao rezano cveće, začinska biljka i lekovita biljka.

Platycodon grandiflorus je vrsta zeljaste višegodišnje biljke iz porodice zvončića (Campanulaceae) i jedini pripadnik roda Platycodon. Ime vrste Platycodon potiče od grčkih reči platys što znači širok i kōdōn što znači zvono. Prirodno stanište je istočna Azija (Kina, Koreja, Japan i ruski Daleki istok).

Balon cvet može da poraste u visinu od 40 do 100 santimetara i ima debelo korenje. Duž stabljike rastu zeleni listovi ovalnog oblika, nazubljeni na ivicama. Prilikom sečenja iz stabljike izlazi beli sok.

Od juna do septembra cveta balon cvet. Pojedinačni zvonoliki, krupni cvetovi se nalaze na vrhovima stabljike i grana.  

 

NAPOMENA: balon cvetu preko zime nestane nadzemni deo a u proleće ponovo nikne iz korena.

U ponudi sadnice u saksijama fi11.

Rasadnik Ema je registrovano poljoprivredno gazdinstvo koje se bavi proizvodnjom i prodajom ukrasnih baštenskih sadnica.

ID Oglasa: #140584651
Informacije

Kontaktirajte nas pre poručivanja da bi smo proverili da li sve sadnice imamo na stanju.

 
Besplatna dostava za Novi Sad, za porudžbine veće od 2000rsd.

Moguće je i lično preuzimanje u rasadniku u BUDISAVI (18km od NS), uz prethodnu najavu.

 
Šaljemo PostExpressom, bez saksija. Najmanji iznos porudžbine koji šaljemo je 1000rsd.

 

FB stranica @rasadnikema

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.