slika
slika
slika
1 od 3

Drač - (Paliurus spina- cristi)

350 din

Aleksandrovac
202
3
danas
Odgovara na 97% poruka, uglavnom u roku od 15 minuta.
Nenad
Član od 11.05.2010.
Svi oglasi

Drač - (Paliurus spina- cristi)

Grmolika biljka drač (Paliurus spina- cristi) odavno je poznata kao antiseptik, prirodan lek delotvoran kod razlicitih vrsta bolesti. U narodu je zovu još ljuta i crna drača, dračevica, žestica, čalija. Karakteriše je mnoštvo bodlji, sakrivenih ispod listova. Žućkasti cvetovi plene izgledom od maja do kraja jula. Cvetovi imaju diskretan miris, ali su veoma medonosni zbog čega ih pčele obožavaju. Takođe, ljudi je sade i kao živu ogradu.
Lekoviti deo biljke su plodovi koji počinju da dozrevaju u avgustu. Oblika su diska, prečnika dva do tri santimetra, u početku žućkastozeleni, a kada sazru dobijaju žutonarandžastu boju. Svaki ima tri tvrde i drvenaste semenke. Plod je jestiv, svež ili osušen. Ukus je prijatno kiselkast, pomalo podseća na ukus osušenih jabuka.
Med od drače ima žutu ili tamno žutu boju, bez mirisa je, sa blagim, pomalo oporim ukusom. Med je pravi prirodni. Ovaj med se preporučuje za jačanje imuniteta, snižavanje holesterola i prevenciju kardiovaskularnih bolesti. Pčelari naglašavaju i da je dobar afrodizijak.

U ponudi su sadnice jednogodišnje starosti, trenutna visina sadnica 10-20cm. posađene u saksije veličine 9 cm.

 

Sadnice šaljem kurirskom službom, uspešno. Placanje pouzećem ili preko žiroračuna. Troškove slanja snosi kupac.

 

ID Oglasa: #155661192
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.