slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 15

Krstići od mlađeg fosilnog hrasta iz vode - ručni rad

650 dinFiksno

Beograd | Palilula
Kao novo - nekorišćeno
405
10
juče
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Aleksandar
Član od 24.01.2017.
Svi oglasi
Ručno izrađeni krstići od mlađeg fosilnog hrasta iz vode starog oko 2500 godina

Sa puno ljubavi, nade, vere i blagoslovom


Simbolika:  Hrast je od davnina izazivao strahopoštovanje zbog veličanstvenog izgleda. U mnogim mitologijama je smatran svetim drvetom i često se povezivao sa božanstvima groma, kao i nebeskim božanstvima i božanstvima plodnosti. Takođe, hrast je simbol dugovečnosti, otpornosti, čvrstine, moći i grandioznosti, kako u duhovnom tako i u materijalnom smislu.  

U grčko-rimskoj kulturi hrast je bio posvećen Zevsu, odnosno Jupiteru. Venčanje Jupitera sa boginjom hrasta, Junonom se slavilo svake godine u hrastovom gaju, a učesnici ove proslave nosili su vence od hrastovog lišća na glavama. Hrastov venac je dodeljivan kao nagrada za spasavanje nečijeg života i kao znak pobede u Pitijskim igrama. Krune od lišća hrasta su dobijali rimski zapovednici tokom pobedničke paradeU keltskoj tradiciji hrast se smatra svetim drvetom i posvećen je Dagdi. U tradiciji Druida, on je sveto drvo zajedno sa belom imelom, koja na njemu raste.  

U hrišćansvu hrast je simbol Isusa Hrista kao snage u vremenima teškoća i nemira i predstavlja postojanost u veri i vrlinama.   

Duh hrasta se razlikuje od vile i može postati veoma ljut ako se drvo seče ili divlja životinja bude povređena. Oboriti zdrav hrast verovalo se da donosi nesreću. Takođe, verovalo se da u šupljim hrastovim stablima svoj dom prave patuljci i vile. Da bi se osnažila vitalna energija treba zagrliti hrastovo drvo, kažu stara verovanja.

Fosilni hrast ili abonos (engl. bog-oak), je prirodno drvo hrasta koje je u vodi i mulju rečnih korita odlezalo od nekoliko stotina do nekoliko hiljada godina. Usled hemijskih procesa i pod uticajem tekuće vode i vremena, dobija tamno smeđu, sivu i crnu boju, kao i izuzetnu čvrstoću, specifičnu težinu, pa ga s pravom nazivaju ‚ ‚večno drvo"


Možete izabrati između 2 oblika(modela) stilizovanog(sa kosim ivicama) i pravougaonog. Dimenzije svakog krstića su otprilike 5x3 cm, a po Vašoj želji, mogu biti i nešto manji(minimalne dimenzije su 3,5x2,5 cm) 

Krstići su vrhunski zaštićeni prirodnim uljem na bazi voska - otporni su na vodu, parfeme, sunce i većinu hemikalija, pa ih ne morate skidati prilikom kupanja, na bazenu, moru. . .  


Sama ogrlica je od poliesterskog voskiranog kanapa sa samopodesivim kliznim čvorovima, dokazano najboljeg kanapa na tržištu. Može se podešavati na željeni obim od nekih 50 cm do 75 cm. Neće vam izazvati alergije i ne gubi sjaj vremenom 

Svaki krstić dolazi u specijalno dizajniranoj i elegantnoj Impossible koverti(koju možete pogledati na poslednjoj fotografiji u oglasu) 


Mogućnost doplate za lančić od nerđajućeg čelika u dužini po želji (350 dinara). Standardna dužina je 55 cm, a po Vašem zahtevu, lančić može biti duži ili kraći(pogledati pretposlednju fotografiju) 


U ponudi su krstići od sledećih vrsta drveta: hrast, fosilni hrast(mlađi i starij), domaći orah, američki orah, fosilni jasen, jasen, kajsija, jabuka, brest, topola, maslina, vinova loza, sofora. .. (Pogledajte ostale oglase)

Ukoliko trenutno nemamo neki od modela na stanju, rok izrade je 3 dana

Šaljemo Post Expressom(450 dinara), kao CC paket (350 dinara) ili uplatom na račun pa preporučenim pismom(iznos+180 dinara). Slanje u roku od 1-2 radna dana
Lično preuzimanje u Beogradu na Karaburmi i Višnjičkoj Banji


Napomene: Svako drvo ima različitu strukturu pa samim tim krstić ne može biti potpuno isti kao sa slika. Na slikama u oglasu su prikazani različiti primeri kako krstić može da ispadne
Ne prodajemo, niti kupujemo građu hrasta!

Viber/Telegram - 0616210681 
Zapratite nas - Impossible Jewelry - IG i FB

Impossible Jewelry - unikatnost izražena kroz nakit 
ID Oglasa: #138672731
Informacije
Šaljem Post Expressom ili kao CC paket, uplata unapred na račun ili plaćanje pouzećem. Šaljem i kao preporučeno pismo, uplatom unapred na račun(najjeftinija opcija).

Lično preuzimanje Karaburma i Višnjička Banja

Nakit ne radim po porudžbini(sem drvenih krstića bez smole) - samo gotovi proizvodi 
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.