slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 8

PWM regulator broja obrtaja elektro motora AC 220V 2000W

350 din

Inđija
Kao novo - nekorišćeno
Dostupno odmah
2.444
71
pre 10 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Slobodan online
Član od 02.05.2014.
Svi oglasi

 

Tiristorski regulator napona naizmenične struje (AC) služi za kontrolu napona koji prolazi kroz električni krug, čime se omogućava precizno upravljanje izlaznom snagom. Ovi uređaji su često korišćeni u aplikacijama koje zahtevaju kontinuirano i fino podešavanje napona, kao što su upravljanje brzinom motora, osvetljenjem, i grejanjem.

Evo osnovnih karakteristika tiristorskog regulatora napona za 25 A, 2000 W:

  1. Ulazni napon: Uobičajeno bi to bila domaća mreža, npr. 50 - 220V naizmenične struje.
  2. Maksimalna struja: 25 A. To znači da uređaj može sigurno upravljati strujom do 25 ampera.
  3. Maksimalna snaga: 2000 W (vat). Ovo je maksimalna snaga koju uređaj može upravljati.
  4. Kontrolni mehanizam: Tiristori su poluprovodnički uređaji koji funkcionišu kao elektronske prekidače. Kada se aktiviraju, omogućavaju prolaz struje kroz sebe, a kada se deaktiviraju, prekidaju struju. Tiristorski regulatori koriste ove komponente da kontrolišu koliko često i koliko dugo će struja prolaziti, čime se reguliše napon.
  5. Podešavanje: Uređaji imaju potenciometar za podešavanje nivoa napona koji želite.
  6. Primena: Pored upravljanja brzinom motora, osvetljenjem i grejanjem, tiristorski regulatori se mogu koristiti u mnogim industrijskim aplikacijama, laboratorijskoj opremi, kućnim aplikacijama i slično.
  7. Konekcija: Uređaji  imaju standardne ulazne i izlazne terminala za lako povezivanje sa električnom mrežom i opterećenjem.

Kada koristite tiristorski regulator napona, važno je uvek se pridržavati uputstava proizvođača i osigurati da uređaj nije preopterećen.

  1. Rad motora sa četkicama: Motori sa četkicama obično su jednofazni i rade na principu direktne interakcije između statora i rotora uz pomoć četkica i kolektora. Regulisanjem napona koji se isporučuje motoru može se lako kontrolisati njegova brzina. SCR moduli kao što je ovaj efikasno prekidaju fazu naizmeničnog napona kako bi kontrolisali efektivni napon koji motor prima.
  2. Rad motora bez četkica (BLDC): BLDC motori koriste elektroniku i povratne informacije od senzora položaja za upravljanje fazama motora i zahtevaju složeniju upravljačku elektroniku koja može generisati trofazne ili višefazne izlazne signale.
  3. Korišćenje SCR regulatora s BLDC motorima: Ako pokušate koristiti SCR regulator za upravljanje BLDC motorom, motor verovatno neće pravilno raditi. Kako SCR jednostavno prekida fazu naizmeničnog napona, neće biti sposoban da generiše potrebne višefazne signale za BLDC motor. Motor možda neće startovati, može vibrirati, emitovati buku ili čak biti oštećen.
  4. Potencijalna šteta: Korišćenje SCR regulatora za upravljanje BLDC motorom može dovesti do nestabilnog rada, smanjenja životnog veka motora i možda čak i do trajnog oštećenja motora. Takođe, kontroler BLDC motora može biti oštećen zbog nepravilnog napajanja.

Zaključak: SCR regulatori  su dizajnirani za upravljanje jednofaznim opterećenjima i motore sa četkicama. Nisu namenjeni za upravljanje složenim BLDC motorima. Uvek je važno koristiti odgovarajući kontroler dizajniran za specifičnu vrstu motora kako bi se osigurala pravilna i bezbedna operacija.

 

Zabranjeno je kopiranje mojih autorskih tekstova i svako kopiranje bice prijavljeno KP administraciji




******************************************************
UŠTEDITE VREME NARUČITE ZA 30 SEKUNDI 
Pošaljite SMS na broj telefona  063/174-1111 
******************************************************
Ime i prezime.   
Ulica i broj.   
Mesto i poštanski broj.   
Broj telefona za kontakt.   
Naručujem  A508K60  Tiristorski regulator napona naizmenicne struje 25 A 2000W
*******************************************************

ID Oglasa: #102032996
Informacije

Za Naručivanje: Molimo vas, pustite tekstualnu poruku putem SMS-a ili Vibera.

 

Minimalna Vrednost Porudžbine: Naručivanje je moguće za iznose preko 300 dinara.

 

Brza Isporuka: Sve porudžbine primljene do 12h biće poslate istog dana.

 

 

 

 

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.