slika
1 od 1

Mašina za pelet elektro 4KW

199.990 din

Beograd
Novo
11.370
102
danas
Odgovara na 70% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Srdjan Petrovic
Član od 10.05.2012.
kp izlog

Opis

Mašina za pelet elektro  4KW


Mašina za pelet elektro 4 kw 

Sa elektrom motorom snage 4 kw za maksimalnu mobilnos pri radu.
Mašina proizvodi pelet od piljevine vlažnosti od 12% do 18%. Granulacija piljevine do maksimalno 6mm u prečniku. Mašina Gardenmaster može raditi kontinuirano bez pauze sat vremena (60 minuta), zatim mašinu treba ugasiti 15 minuta (pauza), a zatim nastaviti rad. Ulazni materijal u mašinu osim piljevine mogu biti, slama, seno, žitarice, miskantus. U koliko se ne radi o klasičnoj piljevini, za sve ostalo je potrebno mlevenje (Usitnjavanje).

PRINCIP RADA MAŠINE

Mašina za proizvodnju peleta radi na principu rotacionih valjaka rolera (koji dobijaju pogon sa osovine elektro motora ili benzinskog motora) i matrice.

Polazni materijal za proizvodnju peleta, na primer strugotina se presuje pomoću valjaka rolera kroz matricu. Usled pritiska i trenja u kućištu matrice i valjaka rolera, polazni materijal strugotina se zagreva na temperaturu od 60 do 80 stepeni. Kao rezultat povećanog pritiska i temperature materijal se povezuje u komprimovani pelet koji će imati visoku čvrstoću posle hlađenja. U zavisnosti od materijala koji se presuje, potrebno je dodati vezivo. Prečnik peleta je određen prečnikom otvora na matrici. Matrica se može poručiti sa otvorom prečnika 2,5mm, 4mm i 6mm.

Osnove za početak proizvodnje peleta

 

Tehničke karakteristike

  • Motor: Elektro, 400V trofazni
  • Snaga motora: 4,0 kw
  • Kapacitet: 70-90 kg/h.
  • Kapacitet piljevine: 90-120 kg/h.
  • Prečnik peleta: 6mm
  • Garantni rok: 3 Godine





Pelet se može proizvoditi od različitih organskih materijala. Prema tome polazni materijal se sjedinjuje u trajan čvrst pelet. Sadržaj vlage polaznog materijala (piljevina) treba kontrolisati u okviru od 12% do 18%.

Ako je polazni materijal previše suv često će se dešavati da iz mašine izlazi kao prah pa se mora ponovo ubaciti i mašinu.  Ako je polazni materijal previše vlažan, pelet će biti lošijeg kvaliteta. Preostala vlaga početnog materijala može se meriti ili odrediti komercijalnim preciznim meračem vlage piljevine. Veličina (krupnoća) sirovine (piljevine) treba da bude do 6mm, u protivnom će mašina za pelet biti zagušena ili će se performanse usporiti. Sirov materijal sa dužom dužinom (npr. ćips od drveta) mora biti samleven na manju veličinu pomoću mlina za pelet.


Mogucnost kupovine preko racuna firme. Cena je sa uracunatim PDV om .

ID Oglasa: #126065328
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.