slika
slika
1 od 2

ČUVAR Dejan Petkov

1.400 dinFiksno

Novi Sad
Kao novo - nekorišćeno
8
1
pre 31 dan
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Kristina
Član od 26.08.2018.
Svi oglasi

Godina izdanja:  2009
ISBN:  978-86-86013-09-5
Autor:  Domaći
Jezik:  Srpski



ČUVAR
Dejan Petkov(autor)

Izdavač: Dobra knjiga
Broširani povez;
Pismo: latinica;
Dimenzije: 21 cm;
Broj strana: 130 str. ;

Nakon istorijskog osvrta na dušu Beograda – Kalemegdansku tvrđavu – u XVII veku u Beografiji, Dejan Petkov nam u Čuvaru nudi još maestralniji istorijski zaplet, gde se događaji iz 1999. godine prepliću sa davnašnjim srednjovekovnim spletkama i bojevima.

Klasični triler u kome se radnja razvija kao potraga za tajnovitom i moćnom crkvenom relikvijom, ovaj srpski Da Vinčijev kod vodi nas od Rima preko Konstantinopolja do Kosova, gde glavni lik stiže baš uoči Kosovske bitke.

U priči

koja se čita u jednom dahu, Petkov nam vešto dočarava Srbiju te presudne godine, i daje nov život takvim legendarnim likovima kao što su knez Lazar, kraljević Marko, Miloš Obilić, ili Banović Strahinja.

Kroz putešestvija i gotovo neželjeni uplet brata Lorenca iz Rima u srpsko– turski epski sukob, Petkov suptilno ispituje ideju o nemogućnosti pojedinaca i naroda da upravljaju svojom sudbinom.
Mogu li nas očajnička borba i napor da prevaziđemo sopstvene slabosti sačuvati od đavola? Čuvar nam nudi odgovor kroz fascinantnu istorijsku i geografsku panoramu. ` - Dr Tijana Stojković

ID Oglasa: #148080953
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.