slika
1 od 1

Devojka iz doline jorgovana III Jasmina Lazarević

600 din

Šabac
Kao novo - nekorišćeno
9
1
pre 10 dana
Odgovara na 91% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
svastarnica
Član od 25.06.2009.
kp izlog

51842) DEVOJKA IZ DOLINE JORGOVANA III , Jasmina Lazarević , Raška 2020 , romansirana biografija srpske heroine Prvog svetskog rata – Milunke Savić. treži deo ( oktobar 1914 - 1. januar 1915 ).
Žena o čijem su junaštvu ispredane legende u srpskom narodu, žena o kojoj su `Ilustrasion` i Ežen Gaskonj pisali sa divljenjem, žena koju su Francuzi upoređivali sasvojom Jovankom Orleankom, žena kojoj su posvećivane pesme, žena u čiju su čast postrojavane počasne čete na Solunskom frontu i na slavnom krvavom Verdenu, žena koja je dobila najviše priznanja od našeg i savezničog vojnog i državnog vrha, žena čija su životna opredeljenja bila otadžbina, čast, sloboda i čovekoljublje, umrla je davno pre svoje fizičke smrti.
Kažu stari ljudi `ne mora čovek da promene svetom, da bi umro, dovoljno je da bude zaboravljen`. Pisane su tolike biografije ljubavnica vladara, filmskih diva, skandal-žena, ali koga je interesovala posle rata, životna priča siromašne žene-ratnika. O toj ženi-heroju, koja je nosila pod srcem mene, svoju Milenicu, svoga dragulja- sada želim da pričam. Ili, bolje da je pustim, da ona sama kroz mene to učini?
NOVO , mek povez, format 14,5 x 21 cm , ćirilica, 273 strane

ID Oglasa: #156836770
Informacije

Комуникација искључиво преко порука сајта Купујем продајем. Не шаљем поузећем члановима без рејтинга или са негативним оценама због непреузимања пошиљки. Сви артикли се могу преузети лично у Шапцу на адреси краљице Марије број 5 у термину по договору.  

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.