slika
slika
slika
slika
slika
1 od 5

Moja poslednja glavobolja Laura Barna

390 din

Požarevac
Korišćeno
Dostupno odmah
199
1
pre 10 dana
Odgovara na 74% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Dvaipometraknjigauraznimbojama online
Član od 29.11.2012.
kp izlog
(Rxe3) Tvrd povez 165 strana. Knjiga skoro kao nova. zavod 2008 godina.
Davne 1913. godine Jovan Skerlić je napisao kritički prikaz Saputnika Isidore Sekulić i Ispovesti Milice Janković i objavio ga pod naslovom „ Dve ženske knjige“ . Videći u Saputnicima knjigu „ ličnoga nadahnuća i vrlo intimnog tona“ , napisanu u godini kada se, „ otkako nas ima na svetu, najviše prolilo srpske krvi“ , J. Skerlić zamera Isidori što u toj godini izlazi njena knjiga u kojoj ima „ sedamnaest strana fraza o jednoj glavobolji“ . Ta njena ? Isidorina glavobolja i prekor velikog kritičara dobroj knjizi ostavili su vidnog traga u životu i razmišljanju Isidore Sekulić.
I upravo toj opsesivnoj temi posvećen je roman Laure Barne Moja poslednja glavobolja. Snagom uživljavanja Barna ulazi u lik svoje junakinje „ beležeći“ njenu predsmrtnu ispovest. Taj intimni, intelektualni, moralni pa i poetički testament I. Sekulić pisan je sa merom, dramatično i uverljivo. U jednom smislu to je fingirani sokratski govor u kojem su sabesednici naša spisateljica, zagonetni pesnik, a inicijalni povod Isidorine ispovesti je pomenuti Skerlićev tekst. No, u osnovi je to zavetni solilokvijum jedne izuzetne ličnosti u predsmrtnom času kojoj, pišući u njeno ime, Laura Barna dvojnički pozajmljuje svoju reč i svoj spisateljski dar
ID Oglasa: #30928154
Informacije

Slanje postexpresom ili cc paketom ili kao preporučeno

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.