slika
1 od 1

Boja straha Simona Tancini

900 dinFiksno

Beograd | Stari grad
Kao novo - nekorišćeno
1
0
pre 31 dan
Odgovara na 96% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Biserka
Član od 07.02.2023.
Svi oglasi

DA LI DELA ONIH OD RANIJE PADAJU NA ONE KOJI DOLAZE POSLE?

Viola, Rimljanka preseljena u Palermo, što po sopstvenom izboru, što igrom slučaja, televizijska je novinarka, „ TV lice” . Ima poremećaj percepcije (ili kako ona više voli da kaže „ osobenost” ), sinesteziju: svaka stvar, svako mesto, svaka osoba koju pogleda za nju je povezana s muzikom, a muzika je povezana s bojom; ipak, neke stvari nemaju muziku, pa samim tim ni boju i „ bolje je kloniti ih se” . Sinesteziju prati ozbiljnije degenerativno oboljenje - „ probušeni neuroni” - koje je ne onesposobljava, ali određuje njen način kretanja i pristup životu.

Usred talasa juga, zadavljena je Romina, dvadesetogodišnjakinja iz dobre porodice. Odmah je osumnjičen Zefir, popularni pevač.

Viola luta svim mestima uključenim u zločin, vodi svoj život bogat događajima i istražuje po kućama danima svih tipova ljudi. Santo, bivši glavni urednik, okoreli ćutolog, povezuje je sa svojim prijateljem, policajcem koga ona zove Zelig jer menja boje, a koji izgleda koristi njenu intuiciju, njene vizije, njenu sposobnost da iskoristi priliku. Istraga postaje neobična priča u prvom licu koja nije ni tok svesti, a ni opis; to je zabeleška emocija, događaja i dalekih slučajnosti, pomešanih s njenim trenutnim razmišljanjima o sebi, o gradu, o činjenicama i osobama, prožeta duhovitošću, ironijom, sarkazmom, sažaljenjem, cinizmom, osećanjima koja su usmerena ka jednom cilju, da se od fragmenata realnosti sklopi stvarnost. Knjiga Boja straha ispituje, ali ne iscrpljuje temu nevinosti i krivice. Iza krimi priče ukazuje se pravo srce romana: dirljivi portret, skoro kao dnevnik, žene koja oseća da se u njoj „ širi mrak” , da je ona „ ta drugačija” , i zato živi punim plućima, s tugom i radošću, melanholijom i entuzijazmom, bolom i uživanjem. Palermo je, osim što je kao mesto „ grad oksimoron” , simbol upravo tih kontradiktornosti: njegovi mirisi, njegova saosećajnost i žestina s jedne strane, a s druge, onaj Palermo koji je razočaran i „ licemerniji i ravnodušniji nego ranije” . Ali Viola je ta koju ne možete da ne volite.

Po motivima knjige Boja straha snimljena je italijanska serija Viola come il mare.

 

 

FORMAT: A5

POVEZ: MEK POVEZ

BROJ STRANA: 216

ID Oglasa: #165122436
Informacije

Slanje je isključivo kurirskom službom Postexpress. Cena dostave je 350 dinara.

Slanje isključivo nakon uplate.

Lično preuzimanje je moguće u Beogradu - Dubrovačka ulica na Dorćolu.

064/1196-845

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.