slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 9

Čarobni brojevi i zvezde lutalice - Ana Parizi

300 din

Niš
Kao novo - nekorišćeno
13
1
pre 13 dana
Odgovara na 88% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Goran online
Član od 13.09.2013.
Svi oglasi

2005 ružno pače Novi Sad  187 strane korice sa klapnama bogato ilustrovano odlično očuvano

 

Od čega su napravljene zvezde? Zbog čega sijaju? Zašto kamen pada na zemlju, a baloni lete prema nebu? Koliko si puta umesto odgovora dobio samo jedno "nemam pojma"? Koliko su puta ponuđena objašnjenja bila do te mere nerazumljiva da ti se činilo da bi bilo bolje da ti nisu ništa rekli? Da li je stvarno toliko teško shvatiti kako se odvijaju stvari u prirodi? Ili je, možda, problem samo u tome što se oni koji znaju odgovore na ta pitanja trude da ti u svega nekoliko minuta sažmu objašnjenja do kojih je čovek došao posle vekovnih traganja? Zar se ne bi moglo početi od samog početka? Sledeći razmišl

janja prvih ljudi koji su pokušavali da razumeju prirodu pružiće ti se prilika da vidiš kako se nauka razvijala kroz milion otkrića i poteškoća, kroz prelepe odgovore i nerešive probleme. Zamišljeni razgovori sa egipatskim i vavilonskim sveštenicima, zatim sa Talesom, Pitagorom, Demokritom, Aristotelom, Arhimedom kao i ostalim velikim grčkim filozofima i naučnicima, mali ogledi, anegdote i duhoviti crteži, sve to što ti nudi knjiga Čarobni brojevi i zvezde lutalice pomoći će ti da se i sam uputiš stazama na kojima je nauka napravila svoje prve korake. Ana Parizi rođena je u Rimu 1961. godine. Diplomirala je fiziku na rimskom univerzitetu. Nije u srodstvu sa Đorđom Parizijem. Ipak, prezime koje nosi bilo joj je od koristi jer je uvek znala da može da odgovori tačno makar na prvo pitanje koje se postavlja prilikom polaganja svakog ispita. Redovno su je pitali: "Da li ste u srodstvu sa Đorđom Parizijem? " Negativan odgovor koji je davala bio je tačan. Bavila se naučnim istraživanjima u trajanju od oko deset godina, a od 1996. radi na približavanju nauke deci i bavi se izdavaštvom.

ID Oglasa: #148954272
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.