slika
slika
1 od 2

Emmaus- Alessandro Baricco

450 din

Loznica
Kao novo - nekorišćeno
Dostupno odmah
5
0
pre 10 dana
Gaja
Član od 14.10.2012.
Svi oglasi

Čarolija koja je upravljala tom porodicom, vezujući svako rođenje za neku smrt, ukrstila se s protokolom našeg osećanja, prema kom je svaki greh bio povezan s nekom kaznom.
Postoji jedna jedina tama, za sve nas.

Kompleksna pitanja identiteta, porodice, života i smrti formiraju tragičnu dramaturgiju ovog romana. Emaus je knjiga o sazrevanju duha. Gorki odgovori i neizgovorena pitanja brišu granice između dečijeg i sveta odraslih. Verovatno pisac naslovom namerno upućuje na biblijsku priču o dva putnika koji sreću Mesiju na putu ka Emausu, ne znajući da je putnik koji zamišljeno lomi hleb upravo vaskrsli Sin Božiji.
Tu priču najviše vole i četiri mladića iz srednje klase, vaspitavani kao uzorni katolici, koji se trude da slede svoje jevanđeoske uzore i sačuvaju hrišćanske vrline. Ali prijateljstvo sa devojkom Andre iz aristokratske porodice otvara sasvim drugačije perspektive u njihovim životima. Bog nije samo tamo gde ga očekujemo već i tamo gde mu se najmanje nadamo. Živote koje su razdvojile društvene klase spaja zajednički bol.

Izdavanje i proizvodnja Sarajevo : Buybook, 2010
Meke korice, 129 str

 

Stanje očuvanosti: novo

ptt tr 138 (preporuč. tiskovina- slanje poštom). Šaljem posle uplate na  T. R. iznosa: cena+ptt. trošk. )

 

Kupovinom više knjiga uštedećete na poštarini i  ostvariti popust:                                       

Za kupovinu 2-5 knjiga POPUST 10%                                      
                                          
Za kupovinu više od 5 knjiga POPUST 20%   

                              
Napomena: komplet se računa kao jedna knjiga Sve moje knjige možete videti ako kliknete na opciju: svi oglasi u meniju ispod moga korisničkog imena (Gaja)

 

ID Oglasa: #166204867
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.