slika
1 od 1

Gospodja Dalovej - Virdzinija Vulf

600 din

Beograd
Kao novo - nekorišćeno
24
1
pre 10 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Corwin
Član od 21.08.2018.
kp izlog
Jedan od najpoznatijih romana Virdžinije Vulf, Gospođa Dalovej, nastao na temeljima kratkih priča Gospođa Dalovej u Ulici Bond i Premijer, objavljen je 14. maja 1925. godine. Prvobitni naziv mu je Sati (poslužio je kao inspiracija za istoimeni film), ali autorka se u poslednjem trenutku predomislila i nazvala svoje delo po glavnoj junakinji. Od oktobra 2005. ova knjiga zasluženo se nalazi na Tajmsovoj listi 100 najboljih romana na engleskom jeziku napisanih posle 1923. godine. *
Zamišljen kao studija o duševnoj bolesti i samoubistvu, roman Gospođa Dalovej prevazilazi svoj mračni okvir i pretvara se u odu vremenu, radosti, životu. Brišući granice između društvenih normi i ličnog izraza, želja i mogućnosti, usamljenosti i nezavisnosti, vremena i prostora, dijaloga i monologa, stvarnog i nestvarnog, čitalac u istom trenutku putuje kroz prošlost, sadašnjost i budućnost, neprekidno nošen strujama događaja i razmišljanja, spoljnog i unutrašnjeg, pasivnog i aktivnog dok se koprca u vrtlogu sopstvenih misli i asocijacija.

Kao poruka u boci, ova knjiga dolazi do nas iz prošlog milenijuma, nimalo ne gubeći od svoje aktuelnosti. Suočeni sa večitim pitanjima, problemima prenošenja osećanja i komunikacije, s vremenom shvatamo da je usamljenost neizbežna zbog nemogućnosti da svoju intimu podelimo s drugima, ali i zbog nedostatka hrabrosti da zakoračimo u dubine svoje svesti. U tako otuđenom svetu, svaki predmet je simbol. Na nama je da ga otkrijemo i prepoznamo.
ID Oglasa: #151213485
Informacije

Preuzimanje:

-lično u Zemunu po dogovoru
- nakon uplate na TEKUĆI RAČUN po dogovoru, post expresom; trošak poštarine snosi kupac
- ne šaljem pouzećem

 

 

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.