slika
slika
slika
1 od 3

Gospođa de Monsoro - prva i druga knjiga - Aleksandar Dima

500 din

Novi Sad
Korišćeno
Dostupno odmah
198
2
pre 12 dana
Odgovara na 69% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Second Hand Odeća-Nakit-Knjige
Član od 02.01.2017.
Svi oglasi

*** Second Hand Book - Polovne knjige - Tražimo naslove za Vas ***

Aleksandar Dima 
*  Gospođa de Monsoro *
- Prva i druga knjiga
- Solidno očuvana
- Tvrd povez

Aleksandar Dima (1802-1870) koji se najčešće potpisuje sa dodatkom „ Otac“ kako bi se razlikovao od svog sina istog imena,  slavni je francuski pisac iz devetnaestog veka koji je prevođen na gotovo sve svetske jezike, jedan od najčitanijih francuskih i uopšte svetskih književnika,  i autor romana koji su obeležili svako zdravo odrastanje.

Tu pre svega mislimo na „ Grof Monte Kristo“  i „ Tri musketara“ ,  koji su najčuveniji i najpopularniji, ali ne treba smetnuti s uma ni dva nastavka dogodovština D’Artanjana i njegovih drugova Atosa, Portosa i Aramisa, naime „ Dvadeset godina kasnije“  i „ Vikonta od Braželona“ ,  kao ni „ Kraljicu Margo“  po kojem je 1994. snimljen čuveni film sa zanosnom Izabel Ađani u naslovnoj ulozi, ni „ Gospođu de Monsoro“ ,  ni „ Četrdeset petoricu“ ,  ni „ Kraljičin đerdan“ ,  ni „ Žozefa Balsama“ ,  ni „ Crnu lalu“ ,  očaravajući roman čija se radnja odvija u Holandiji zahvaćenoj tulipomanijom. I mnoge druge, ne možemo sve ovde pomenuti.

Kada je umro u svojoj šezdeset devetoj godini života ostavio je iza sebe 150 dela pripovedačke proze u 300 knjiga, i 25 knjiga pozorišnih dela u koje je stalo 57 drama, tri tragedije, 23 komedije, četiri vodvilja i tri komične opere. A u navedeni opus čak i ne ulaze brojni članci i prilozi po novinama i časopisima! Jedan njegov biograf tvrdi da je napisao pet do šest stotina tomova, i toliko je brzo stvarao, posebno u periodu 1845—1855, da se nikada nije vraćao unazad da čita ono što je napisao.

Rodio se u Viler-Kotreu, varošici koja se nalazi severoistočno od Pariza, u blizini istorijski važnog Soasona. Majka mu se zvala Mari-Luiz Labure. Otac,  Tomas-Aleksandar Dima,  koji je poginuo kada mu je bilo četiri godine,  bio je slavom ovenčani Napoleonov general koji se u Italiji, Austriji i Egiptu istakao hrabrošću i „ herkulovskom snagom“ ; njegov otac a piščev deda bio je plemić Aleksandar Antoan Davi du la Pajeteri,  ali je njegova majka a piščeva baka bila crnačka robinja sa Haitija po imenu Mari-Seset Dima, od koje je slavni autor nasledio ne samo prezime već i kudravu kosu, debele usne i tamnu put, pošto je od oca mulata nasledio atletsku građu.

Naime, desilo se da ga je neki savremenik 1843. godine, nakon objave romana „ Žorž“ u kojem se pozabavio rasizmom, ropstvom i posledicama kolonijalizacije, napao zbog mešovitog porekla, na šta mu je pisac odgovorio:  „ Moj otac je bio mulat, moj deda crnac, a moj pradeda majmun. Vidite, gospodine, moja porodica počinje tamo gde se vaša završava“ .


*** ONLINE PRODAJA POLOVNIH KNJIGA - NON STOP  ***

*** Robu šaljemo po dogovoru ***
*** Poručite putem poruka: KP, SMS, Viber ili pošaljite link i obavezno ID oglasa ***

ID Oglasa: #123823233
Informacije

*** ONLINE PRODAJA POLOVNE GARDEROBE i OBUĆE - NAKITA - KNJIGA - NON STOP  ***

*** Poštovani kupci, lično preuzimanje nakon kupovine je moguće isti dan od 8-20h uz prethodnu najavu na telefon ***

 

*** tel/Viber 064-250-30-27 ***

 

*** Lično preuzimanje je na Novoj Detelinari 365 dana u godini ***

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.