slika
1 od 1

Grudi i jaja Mieko Kavakami

800 din

Novi Sad
Kao novo - nekorišćeno
7
0
pre 13 dana
Danka
Član od 18.01.2021.
Svi oglasi
Naslov: Grudi i jaja
Autor: Mieko Kavakami

Grudi i jaja, najproslavljeniji roman Mieko Kavakami, govori o tri žene: tridesetogodišnjoj Nacu, njenoj starijoj sestri Makiko i sestrinoj kćerki Midoriko. Dok u prvom delu romana Nacu, spisateljica u pokušaju, pokušava da urazumi stariju sestru koja je odlučila da poveća grudi estetskim zahvatima, u drugom delu je zatičemo kao već afirmisanu autorku koja ozbiljno razmatra da rodi dete uz pomoć donatora sperme. Kroz ceo roman, bilo kroz dnevničke zapise, bilo kroz telefonske razgovore, Midoriko nas upoznaje sa tinejdžerskim pogledom na (ženski) svet.

Kavakami se u ovom obimnom ali neverovatno pitkom romanu hvata ukoštac sa savremenim problemima etike i estetike, postavljajući filozofska pitanja o rađanju, starenju i granicama ženskih tela. Razbijajući tabue jednog tradicionalnog društva, Kavakami udara u najbolniju tačku patrijarhata autonomiju ženskog tela, pokazujući kroz lik junakinje Nacu kako izgleda živeti bez seksa i kakve se etičke i društvene prepreke pojavljuju na putu ostvarivanja potomstva u takvom životu.

Izdavač: Kontrast izdavaštvo
Godina izdanja: 2021.
Format: 20 cm
Povez: Mek
Pismo: Latinica
ISBN kod: 9788660361105
ID Oglasa: #165891852
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.