slika
1 od 1

Juzno od granice, zapadno od sunca - Haruki Murakami

600 din

Beograd
Kao novo - nekorišćeno
4
1
pre 11 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Corwin
Član od 21.08.2018.
kp izlog

2006 geopoetika 174 strane korice sa klapnama

 

Kad prođe izvesno vreme neke se stvari ščvrsnu. Kao cement u kofi. A kada se to desi više nema natrag – više ništa ne možemo da promenimo. (Šimamoto, 12 godina)

Pesmu Neta Kinga Kola, Južno od granice (South of the Border), često zajedno sluša dvoje zaljubljenih tinejdžera, uživajući u nepovratnoj idili detinjstva. Nakon dugog perioda razdvojenosti, putevi im se opet ukrštaju i njihova nekada nevina ljubav ponovo se budi, ovog puta kao neutaživa i razarajuća želja.

Murakami uspeva da napiše vrhunski roman o tako jednostavnim stvarima, krećući se sa neverovatnom lakoćom od površnosti japijevskog života do najtananijih niti najdubljih osećanja.

„ Kazablanka u japanskom stilu… Štivo iz sna, bremenito scenama koje zrače poetskom snagom. “
The Times

„ Izuzetno romantična i plačno-lepa priča o ljubavi… potpuno je različita od svega drugog: istinski original. “
Guardian

„ Ova knjiga boli. Za jedan tako kratak roman, Južno od granice, zapadno od sunca, boli iznenađujuće snažno… rečiti traktat o iracionalnim moćima ljubavi i čežnje. . . slatko-gorka elegija o neizbežnim posledicama detinjstva. Murakami je jedan od malobrojnih pisaca koji poseduju dar da skrivene mudrosti učini opipljivim u trenucima velikih iskušenja u životu svojih likova (a time i svojih čitalaca). Srce jeste otporno, ali gubitak je njegov usud. “
Independent on Sunday

„ Jednostavna proza zrači svetlošcu koja je uzdiže do visina poezije. “
Independent

„ U ovom kratkom, nadrealističkom romanu, najmoćniji detalji leže ispod pokorice običnog. “
New Yorker

ID Oglasa: #164381855
Informacije

Preuzimanje:

-lično u Zemunu po dogovoru
- nakon uplate na TEKUĆI RAČUN po dogovoru, post expresom; trošak poštarine snosi kupac
- ne šaljem pouzećem

 

 

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.