slika
slika
slika
slika
1 od 4

Majkl Ondači

1.400 din

Beograd | Novi Bg.
Korišćeno
3
0
pre 13 dana
Helena
Član od 23.09.2021.
Svi oglasi
 Očuvane knjige, kućna biblioteka

RATNO SVETLO - London, 1945. Britanska prestonica se još oporavlja od rata. Četrnaestogodišnji Natanijel i njegova starija sestra Rejčel prepušteni su brizi tajanstvenog čoveka zvanog Leptirica kad im roditelji zbog posla napuste zemlju. Natanijel upoznaje neobične Leptiričine prijatelje iz sveta kriminala i upada u niz avantura, od krijumčarenja hrtova za ilegalne trke pasa do ljubavnih noćnih sastanaka u napuštenim kućama. No da li su ti ekscentrični likovi na koje nailaze stvarno oni koji tvrde da jesu? I šta se dogodilo s Natanijelovom majkom? Kakve tajne krije njena prošlost? Mnogo godina kasnije Natanijel počinje polako da sklapa deliće slagalice i da kroz činjenice i sećanja otkriva iznenađujuću istinu o događajima koji su se zbili pre više decenija.

ENGLESKI PACIJENT - U ovom lirskom romanu Majkla Ondačija putevi četiri slomljena bića ukrštaju se krajem Drugog svetskog rata u napuštenoj italijanskoj vili. Bolničarka Hana, ojađena sveprisutnom smrću, opsesivno neguje svog poslednjeg preživelog pacijenta. Osakaćeni lopov Karavađo pokušava ponovo da pronađe sebe. Povučeni indijski miner Kip traži skrivene bombe u predelima gde ništa nije bezbedno. Svakoga od njih na različit način opseda tajanstveni engleski pacijent koji, izgoreo do unakaženosti, leži u sobi na spratu sam sa svojim uspomenama. Kroz celu priču provejavaju sećanja tog bezimenog čoveka – na zabranjenu ljubav, plamenu strast i rušilački gnev – a tajne koje će se razotkriti zauvek će promeniti sve likove.

Roman po kojem je snimljen istoimeni film, nagrađen sa devet Oskara.
ID Oglasa: #165981920
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.