slika
1 od 1

Ofelijina muza - Rita Kameron

400 dinFiksno

Sopot
Korišćeno
Dostupno odmah
11
1
pre 12 dana
Odgovara na 99% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Vanja
Član od 21.02.2013.
kp izlog

Ofelijina muza - Rita Kameron
Kao nova

Priča o Elizabet Sidal, strastvenoj ženi koja je bila večno nadahnuće, san svakog umetnika i umetnica kojoj su osporavali pravo da stvara.

„ Hoćeš li uvek želeti da me crtaš, kao sad? Ili ću ti dosaditi? “
„ Ti si moja muza. Bez tebe, u meni nema umetnosti. “

Njena koža je bela i sjajna, kosa kao zanosni oblak bakrenocrvene boje. Lizi Sidal ima devetnaest godina i predstavlja ideal viktorijanskog pojma lepote. Ona uči zanat u prodavnici šešira praveći elegantne kapice za imućnije devojke. Pod uticajem dveju žena „ s pretenzijama“ – svoje poslodavke i rođene majke – ona pristaje da pozira slikaru Volteru Deverelu koji je upoznaje sa prijateljem Danteom Rosetijem. Očaran njenim izgledom ali i njenim umetničkim ambicijama, sasvim neuobičajenim za jednu švalju, Roseti je polako uvlači u raskošni svet salona i boemskih večeri.

Lizi počinje da pozira nekima od najpoznatijih umetnika Prerafaelitskog bratstva. Džon Everet Milej je slika kao Šekspirovu Ofeliju, a Roseti je nebrojeno puta portretiše kao svoju voljenu Beatriče. Osećanja koja Roseti predstavlja na platnima uskoro će odjeknuti u burnoj aferi koju ima sa Lizi. Poneta virom tog sveta bez granica, a istovremeno okovana predrasudama svog doba, Lizi biva osuđena na dvostruki život, s jedne strane kao muza na pijedestalu umetnosti i stvaralac slika i pesama, a s druge kao „ propala devojka“ koje će se porodica odreći.

Dok Lizi pokušava da se izbori za svoj umetnički glas – kao slikarka i kao pesnikinja – izdaja, bolest i brojne nedaće nateraće je da se bori za svoje dostojanstvo.

ID Oglasa: #160687976
Informacije

 

Možete poručiti putem poruke na sajtu ili pozvati: 062/862 81 02  Vanja

Pogledajte naš KP izlog https: //sajamknjiga. kpizlog. rs/

CENE knjiga su FIKSNE
Nemamo ****LIČNO**** preuzimanje.

Knjige šaljemo:

-cc paket , placanje pre slanja i knjige i postarine
- preporučena tiskovina; plaćanje pre slanja knjige i poštarine
- post expres plaćanje pouzećem

 

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.