slika
1 od 1

Pohvala Oportunizmu Marek Toman

799 din

Beograd
Kao novo - nekorišćeno
1
0
pre 31 dan
Odgovara na 98% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Vlada&radovan
Član od 26.04.2012.
Svi oglasi

Pohvala Oportunizmu Marek Toman
Clio Beograd 2017g. /563 str.
Tvrd povez sa omotom, očuvana kao nova.
-"Pisac i diplomata Marek Toman svakog dana odlazi na posao u velelepno barokno zdanje na praškom Loretanskom trgu. Černjinski dvorac je delo italijanskog arhitekte Frančeska Karatija, sedište Ministarstva spoljnih poslova i odgovarajuće raskošan pripovedač u Tomanovom romanu Pohvala oportunizmu". ..

Dvorac pamti sve. Sa pozicije nadmenog aristokrate koji prezire plebs i nemilosrdnog oportuniste kome je imponovalo kada je dospeo u čvrste nacističke ruke, Tomanov junak ironično, elegantno i duhovito beleži ključne događaje češke istorije od XVII do XX veka.

Oseća se kao Italijan koji se obreo u zemlji malog slovenskog naroda čiju narav nikako ne može da shvati i čiji jezik mu se ne dopada jer nema ni melodije ni stila. On je profesionalac osuđen da živi među ljudima koji ne shvataju da je maloj sili bolje pod okriljem velike.

Centralna tema je misteriozna smrt Jana Masarika, „ ministra tužnih očiju“ , koji je skončao padom sa prozora Černjinskog dvorca u burnim danima nakon komunističkog prevrata 1948. godine.
vr247

ID Oglasa: #140677868
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.