slika
1 od 1

Prokletnica Beatriče Salvioni

900 dinFiksno

Beograd | Stari grad
Kao novo - nekorišćeno
2
1
pre 30 dana
Odgovara na 96% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Biserka
Član od 07.02.2023.
Svi oglasi

Reči su opasne kad se izgovaraju bez razmišljanja.

Monca, mart 1936. godine. Na obali reke Lambro dve devojčice pokušavaju da sakriju leš muškarca koji na košulji nosi značku s liktorskim snopom i trobojkom. Uzrujane su i polunage. Frančeska nam u prvom licu priča priču koja ih je dovela do tog trenutka. Lepo vaspitana dvanaestogodišnjakinja iz građanske porodice svakog dana s mosta posmatra devojčicu koja se u reci igra zajedno s dečacima, nagih stopala i zadignute suknje, izguljenih kolena i zamazana muljem. Mašta o tome da postane njena prijateljica, uprkos tome što je meštani smatraju vešticom i pogrdno nazivaju Prokletnicom. Frančesku pak njena odlučnost i odvažnost očaravaju. Sprijateljiće se zahvaljujući krađi trešanja i Frančeskinoj prvoj laži. Za vreme rata u Abisiniji, uz bol izazvanu gubicima i prve adolescentske pometnje, bez obzira na neodobravanje svog okruženja, Frančeska uz Prokletnicu uči da se suprotstavi ugnjetavanju i zloupotrebi moći, naročito muške.

Samo je snaga neraskidivog prijateljstva u stanju da podstakne dve devojčice da se pobune pred nepravdom. Pogotovo u ograničenom konformizmu fašističke Italije. Odbačena tinejdžerka i vršnjakinja koja je istinski upoznaje, mimo svih predrasuda. I koja, zahvaljujući njoj pronalazi hrabrost da kaže šta misli, da pronađe sopstvenu istinu. Roman o odrastanju koji će vas uvući u sebe, smešten u provincijski grad doline reke Po, ugnjetavan kontrolom, seksizmom i nasiljem fašizma.

 

FORMAT: A5

POVEZ: MEK POVEZ

BROJ STRANA: 224

ID Oglasa: #165121277
Informacije

Slanje je isključivo kurirskom službom Postexpress. Cena dostave je 350 dinara.

Slanje isključivo nakon uplate.

Lično preuzimanje je moguće u Beogradu - Dubrovačka ulica na Dorćolu.

064/1196-845

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.