slika
slika
1 od 2

Sangajska princeza - Danjan Cen

350 dinFiksno

Beograd
Kao novo - nekorišćeno
6
0
pre 10 dana
Odgovara na 71% poruka, uglavnom u roku od jednog dana.
Gagi Boy
Član od 05.01.2013.
Svi oglasi

Rođena u Australiji u porodici industrijalaca kineskog porekla, Dejzi Kvok se seli u Šangaj gde u prvim decenijama 20. veka živi lagodnim životom „ princeze“ jedne od najbogatijih porodica tog velikog kineskog grada.

Sa Kulturnom revolucijom pod vođstvom Mao Cedunga, Dejzi postaje jedna od žrtava te strašne čistke u kineskom komunističkom društvu. Naporni rad u logorima „ za prevaspitavanje kapitalista“ , svakodnevno maltretiranje, iscrpljivanje do krajnjih granica, život u siromaštvu, glad, beda obeležavaju njen život čitave dve decenije. Uprkos tome, fizički slaba ali duhovno neverovatno snažna, Dejzi uspeva da preživi i opstane, ponosna i dostojanstvena.

Danjan Čen, jedna od najpoznatijih književnica današnje Kine, spisateljica poznatih kineskih bestselera (Šangajska princeza prodata je u milion primeraka) kroz sudbinu svoje junakinje govori i o istoriji Šangaja, jednog od najdinamičnijih gradova sveta, ekonomskog i kulturnog centra NR Kine, kineskog prozora u svet kroz vekove.

Šangajska princeza je jedna od retkih autentičnih biografija, koja govori o strahotama Kulturne revolucije.

 

 

Sjajna potpuno nova nekoriscena knjiga 

ID Oglasa: #143460923
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.