slika
slika
1 od 2

Vladimir Koroljenko - Život moga savremenika

290 din

Beograd
Korišćeno
Dostupno odmah
12
0
pre 9 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od jednog dana.
Djepeto
Član od 09.12.2011.
Svi oglasi

VLADIMIR GALAKTINOVIČ KOROLJENKO

ŽIVOT MOGA SAVREMENIKA

Prevod - Mila Stojnić i Nada Bogdanović

Izdavač - Svjetlost, Sarajevo

Godina - 1953

231 strana

20 cm

Edicija - Strana književnost

Povez - Tvrd

Stanje - Kao na slici, tekst bez podvlačenja


"Jednostavnim stilom, toplo i s ljubavlju prema čovjeku - Koroljenko nam je u ovim memoarima opisao svoje djetinsjtvo i mladost: svoja prva sjećanja, život u porodici, dječje igre, prvi odlazak u školu, školovanje, u pansionatu i docnije u gimnaziji, dne provedene na selu za vrijeme školskih odmora - sve do završetka gimnazije.

To je samo spoljni okvir - Koroljekno je ustvari, vješto i nenametljivo, dao stvarnu sliku cjelokupnog života iz druge polovine 19 vijeka u pograničnim krajevima ondašnje Rusije (koja je tada držala velike dijelove Poljske). S nestašlucima iz đačkih klupa, s događajima sa ljetovanja na selu prepliću se težak život malo čovjeka u gradu, odnosi između plemstva koje je već na izdisaju i kmetova, odnos između potčinjenih i pretpostavljenih, vlasti i naroda, sistem vaspitanja u školi, denacionalizatorska politika Rusa prema Poljacima i drugim i najzad odjeci strujanja novih ideja, Dobrljubov, itd. . . "


Ako Vas nešto zanima, slobodno pošaljite poruku.

Vladimir Galaktionovich Korolenko Episodes From The Life Of A Searcher

ID Oglasa: #127692794
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.