slika
slika
1 od 2

Kina Edvard Raderfurd

3.500 din

Kragujevac
Kao novo - nekorišćeno
Dostupno odmah
2
0
pre 12 dana
Dusan
Član od 27.02.2013.
Svi oglasi
 Prodaju se potpuno nove knjige o Kini. 2 kom. (Toma). Knjige su dobijene na poklon.

Istorijski Drama Autor svetskih bestselera Pariz, Njujork i Ruska

Epski opis velikog sukoba Istoka i Zapada

Edvard Raderfurd je oduševio milione čitalaca veličanstvenim, opsežnim istorijskim sagama koje pripovedaju istoriju ikoničnih mesta tokom više pokolenja. U knjizi Kina Raderfurd vodi čitaoce u raskošno i očaravajuće okruženje Srednjeg kraljevstva, dramatizujući epohu u kojoj je kolonijalna pohlepa zapadnih sila razbila stabilnost carstva starog dve hiljade godina, a Kinezi su uzvratili napad na način koji odjekuje i danas.

Upoznajemo mladu seljanku koja se bori protiv krutih tradicija svog naroda, mandžurske carice iz dinastije Ćing i ratnike, moćne evnuhe iz Zabranjenog grada, neobuzdane engleske vojnike i usrdne misionare, lukave kineske gusare i mudre filozofe, umetnike, konkubine, prevarante i heroje.

„ Bravo za ovaj opširni, složeni i krajnje intrigantni portret Kine u XIX veku. “
–  Times   Portret jedne od najosobenijih i najupečatljivijih zemalja sveta

Kina oživljava bogatu teritoriju ove ogromne zemlje u neprestanom razvoju. Od Hongkonga do Pekinga i Velikog zida, od moćne Žute reke do drevne prestonice Nanđinga, od Zapadnog jezera omiljenog među pesnicima do tajanstvenih pećina u Guilinu, pred nama pisac oslikava uspone i padove imperije dok se kolonijalni Zapad sreće sa raskošnim i složenim Istokom u dramatičnom sukobu naroda i kultura.

Raderfurd piše hroniku uspona i padova članova kineskih, britanskih i američkih porodica koje se bore sa bujicom istorije. Pri tome, na svoj prepoznatljivi način, na osnovu temeljnih istraživanja, on slika portret kineske istorije i društva, njenih drevnih tradicija i velikih potresa, i pojavu Kine kao sve jače globalne sile. Putujemo kroz pustolovine i ljubavne priče, sukobe i intrige, ogorčene bitke i neverovatnu sreću.

U ovoj veličanstveno ispričanoj priči zasnovanoj na podrobnim istraživanjima Edvard Raderfurd slika uzbudljiv portret jedne od najosobenijih i najupečatljivijih zemalja sveta.

„ Bravurozno izvođenje koje pršti od dešavanja, uzbuđenja i energije. “
–  Daily Mail
ID Oglasa: #166157397
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.