slika
1 od 1

Aura Beograd kljucevi ezotericnih simbola prestonice

800 din

Beograd
Korišćeno
Dostupno odmah
18
3
pre 11 dana
Odgovara na 99% poruka, uglavnom u roku od 15 minuta.
Corwin
Član od 21.08.2018.
kp izlog

Milivoje Tomašević

IZDAVAČ: AKADEMIJA BEOGRAD
FIZIČKI OPIS: 203 str. , 24cm

“ Neobična je po svemu ova knjiga. Ona se lepi za ruke, lepi za oči, lepi za dušu. Ponekad se učini da ovo i nije knjiga, da je ovo jedna savršena melodija u kojoj su sjedinjeni zvukovi svih vremena. I svako ko želi da čuje Beograd mora da ima ovu knjigu u rukama. Površno gledajaući učinilo bi se da je ovo istorja jednog grada. Ali temelnije čitanje otkriva jednu duboku filozofiju koju ima Beograd. Autor je osvetlio grad iznuitra i on u ovoj knjizi više blista iznutra nego spolja. Prepoznaje se i obostrana ljubav autora Minje Tomaševića i grada Beograda. Iz te ljubavi nastala je i ova sjajna knjiga. Pisac je na suptilan način uspeo da uhvati to spajanje kultura, gde je svaka kultura ponešto u njemu ostavila a dosta toga od njega i primila, od njega i odnela. To spajanje Istoka i Zapada najbolje se vidi iz beogradskog imaginarong unutrašnjeg horizonta.

Beogradu, koji ima ovakvu prošlost i ovakvu dušu, budućnost će sama doći. Na nama je da ništa ne pokvarimo. Beograd je i rušen i spaljivan i i zitan ko zna koliko puta ali njegova duša je ostala netaknuta. I ko to ne razume taj ne razume Beograd. Mnogi drugi gradovi sve imaju ali im nedostaje do što ovaj grad ima na pretek. Iz knjige se jasno vidi da sa nama ništa nije počelo ali da se sa nama sve može završiti ako ne budemo umeli da čuvamo ono što nam je od ovog grada poklonjeno. Sve se može napraviti u najvećem sjaju kao što se i sve može srušiti, sve se može kupiti i prodati ali duša grada ne može. To se vidi i iz ove knjige.

Ova knjiga, zajedno sa drugim vrednim knjigama, brani svet od svakojakih propasti kao što brani i samu knjigu kao formu kojoj preti nestanak pred novim tehnologijama, odnosno, elektronskim knjigama koje žele da potisnu dosadašnje knjige i da ih oteraju iz ruku čitalaca u muzeje. ”

Milinko Bujišić, publicista, Beograd
ID Oglasa: #141597089
Informacije

Preuzimanje:

-lično u Zemunu po dogovoru
- nakon uplate na TEKUĆI RAČUN po dogovoru, post expresom; trošak poštarine snosi kupac
- ne šaljem pouzećem

 

 

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.