slika
slika
slika
slika
1 od 4

Svet anagrama / Zoran Radisavljević

1.500 din

Beograd | Novi Bg.
Korišćeno
Dostupno odmah
3
0
pre 31 dan
Odgovara na 77% poruka, uglavnom u roku od 15 minuta.
Srdjan
Član od 31.10.2014.
Svi oglasi

Svet anagrama: preko 3000 radova svetskih majstora enigmatike / Zoran Radisavljević

 

 

Beograd 2004. Mek povez, ilustrovano, veliki format (30 cm), 231 strana.

Knjiga je odlično očuvana.

 

 

Trudio sam se da knjiga ne bude suvoparna, da u njoj bude i dosta anegdota iz sveta anagrama, deo o međunarodnim anagramima, itd. Iskusni sastavljači podsetiće se nekih nezaboravnih radova, dok će početnici imati priliku da nauče mnoge zanimljive stvari o anagramu. Usput sam predstavio i najznačajnije anagramiste sa područja bivše SFRJ (u njih, naravno, ubrajam i sebe, ali pošto u knjizi ima dosta mojih radova neko posebno predstavljanje mi nije bilo potrebno). Stvaralaštvo srpskih i hrvatskih anagramista nije razdvajano, jer bi time delo bilo znatno siromašnije, a osim toga, mnogi autori su sastavljali za ” obe strane” . Većina radova prolazi u obejezičke varijante, a razumljivost nije problem.

Knjiga treba da bude i važna pomoć urednicima enigmatskih listova jer poslednjih godina svedoci smo da se mnogi radovi ponavljaju. U većini takvih slučajeva autori nesvesno prave plagijate, a urednici, takođe iz neznanja, objavljuju te viđene radove. Jedno ovakvo delo, sa velikim izborom odličnih anagrama trebalo bi da utiče na to da se broj ponavljanja znatno smanji. U knjizi nisu navedene godine u kojima su objavljeni radovi, ali za 99% radova u kojima sam nailazio na duplikate ubeđen sam da je naveden prvobitni autor. Naravno, premda sam pregledao ogroman broj časopisa ne mogu biti sasvim siguran da nešto nisam prevideo, pa ako neko ima primedbu na autorstvo molim da mi se javi, te će u nekom sledećem izdanju biti unete ispravke.

 

 

 

ID Oglasa: #163207995
Informacije

Zamolio bih vas da me ne kontaktirate za parkirane oglase.

Ne šaljem dodatne fotografije.

 

Hvala.

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.