slika
slika
slika
slika
1 od 4

Najbolja jela Srbije

1.300 din

Niš
Kao novo - nekorišćeno
Dostupno odmah
3
0
pre 13 dana
Milica Todorović
Član od 16.10.2016.
Svi oglasi
Naslov: Najbolja jela Srbije
Autor: Milan Stojanović, Milovan Mića Stojanović

U nastojanju da širokoj publici prikažu vrednosti domaće kuhinje, kulinarski majstori Milovan Mića Stojanović i Milan Stojanović izdvojili su iz srpske kulinarske riznice najlepša jela koja se na tradicionalan način pripremaju u domaćinstvima i restoranima.

U srpskoj kuhinji postoji oko hiljadu petsto zapisanih recepata za jela od kojih se većina još rado priprema. U ovoj knjizi odabrano je više od stotinu savremenih varijanti tradicionalnih srpskih jela i kulinarskih proizvoda, među kojima se nalaze i jela usvojena iz stranih kuhinja. Prikazana su reprezentativna jela iz svih krajeva Srbije, kao i originalna jela kreirana u gastronomskoj radionici profesora Milovana Miće Stojanovića, svetskog kulinarskog prvaka i autora čuvene karađorđeve šnicle.

Čitanje ovog kuvara, nadahnutog raznovrsnošću i kvalitetom tradicionalne kuhinje, omogućiće nam ne samo da s lakoćom pripremamo domaća jela nego i da obogaćeni novim saznanjima upotpunimo užitak posete restoranima nacionalne kuhinje.

Sva prikazana jela pripremljena su i fotografisana specijalno za potrebe knjige, a zatim i poslužena gostima čuvenog restorana „Mićina domaća kujna“.

Hladna predjela Prebranac Pihtije Manastirske sarme Topla predjela Gibanica Zlatiborska lepinja Pečurke sa pilećom džigericom Rolovane tikvice sa slaninom i sirom Supe i čorbe Supa od junetine Jagnjeća čorba na srpski način Alaska riblja čorba Kuvana jela Sarmice u jagnjećoj maramici Srpski đuveč Svadbarski kupus Podvarak sa dimljenim šaranom Riblji paprikaš Jela od mesa Ćevapčići Leskovački uštipci Pileća džigerica u slanini Teleći kotlet na srpski način Leskovačka mućkalica Smuđ na smederevski način Pečeno pile na seoski način Karađorđeva šnicla Salate Paprike punjene kupusom Salata od pečenih paprika Srpska salata Šopska salata Poslastice Štrudla s makom Salčići Knedle sa šljivama Vanilice Žito sa šlagom Savijača s višnjama 

 

 

 

 

Izdavač: Laguna
Godina izdanja: 24. oktobar 2017.
Format: 19 x 19 cm
Povez: Tvrd
Pismo: Latinica
ISBN kod: 9788652124473
ID Oglasa: #165908541
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.