slika
1 od 1

Hitlerov papa Džon Kornvel

1.100 din

Trstenik
Kao novo - nekorišćeno
11
2
pre 31 dan
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 15 minuta.
Traganja Knjige
Član od 12.02.2024.
Svi oglasi
Hitlerov papa Džon Kornvel

 

 

Hitlerov papa Već pedeset godina se mnogi svetski istoriografi upinju da dokažu povezanost Hitlera i njegovih nacista sa Vatikanom. Tadašnji papa, Pije XII, umnogome je doprineo da katolička crkva konačno, za svagda, izgubi oreol sveca.

 

Pije XII i Jevreji… Čitava stvar je suviše tužna i suviše ozbiljna za gorčinu… to je ćutanje koje je tako duboko i potpuno u dosluhu sa svim silama koje tlače, donose nepravdu, nasilje, eksploataciju, rat. “ Tomas Merton. Jedna mlada žena, u našem razgovoru, je tvrdila da je za nju bilo teško da razume kako čovek zdravog razuma danas može biti katolik, s obzirom na to da je Katolička crkva stala uz najozloglašenije desničarske vladare XX veka – Franka, Salazara, Musolinija, Hitlera. Potom se razgovaralo o Euđeniju Pačeliju, Piju XII, papi iz vremena rata, i o tome kako on nije učinio više da spase Jevreje iz logora smrti. Kao i mnogi katolici moje generacije, bio sam suviše dobro upoznat sa tom tvrdnjom. Sredinom 1997, privodeći svoj istraživački napor kraju, našao sam se u stanju koje se može opisati jedino kao moralni šok. Materijal koji sam prikupio, a koji mi je pružao širi pogled na Pačelijev život, doveo me je, ne do njegovog oslobađanja od kritike, već do još veće optužbe.

 

ID Oglasa: #163216624
Informacije

Placanje pouzecem, roba se salje post express - om.

 

Pogledajte i nase ostale oglase klikom na "Svi Oglasi"

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.