slika
1 od 1

Mehane i kafane starog Beograda Vidoje Golubović

1.000 din

Šabac
Korišćeno
10
1
pre 14 dana
Odgovara na 92% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
svastarnica online
Član od 25.06.2009.
kp izlog

05235) Mehane i kafane starog Beograda , Vidoje Golubović , Beograd 2007 , Ova knjiga od zaborava čuva stare kafane koje su obeležile život Beograda. Bez naučnih pretenzija, uz obilje arhivskog materijala, kroz malo poznate priče o „ našoj najvitalnijoj instituciji“ , Mehane i kafane će nas upoznati sa duhom prošlih vremena i nadaleko čuvenim posebnostima naše gradske kulture. Kafane su bile centri javnog života, slobodne misli i hedonizma. Bukvalno su bile i koncertni podijumi i operske kuće, i cirkusi i pozorišta, novinske redakcije i sale za sastanke, a po potrebi i narodne skupštine, opozicione tribine, sudnice i advokatske kancelarije. U njima su se kovale zavere, rušile vlade, pisali zakoni, proslavljali uspesi i oplakivali porazi. A gde su se one nalazile, od kraja srednjeg veka do sredine XX veka, kako su se zvale, ko ih je posećivao? Da li još postoje, šta ih je zamenilo?

 

Mehane i kafane starog Beograda pružaju nam obilje zanimljivih odgovora na ova pitanja prerastajući u pouzdan vodič za kretanje kroz vreme i prostor našeg grada.

tvrd povez , format 14 x 20,5 cm , ilustrovano, ćirilica, 368 strana

ID Oglasa: #160496675
Informacije

Комуникација искључиво преко порука сајта Купујем продајем. Не шаљем поузећем члановима без рејтинга или са негативним оценама због непреузимања пошиљки. Сви артикли се могу преузети лично у Шапцу на адреси краљице Марије број 5 у термину по договору.  

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.