slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 6

Samuraj - Saburo Sakai

2.000 din

Beograd
Korišćeno
Dostupno odmah
23
1
pre 30 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Corwin
Član od 21.08.2018.
kp izlog

Biblioteka ratno nebo

Beograd, 1979.
Tvrd povez, format 21cm
Latinica, 350 strana + 32 strane sa fotografijama
Primerak u ponudi dolazi bez zaštitnog omota

Vrlo dobro očuvano

Manja ostecenja zastitnog omota

 

Memoari čuvenog japanskog pilotskog asa. Živopisno svedočanstvo vazdušnih bitaka na Pacifiku koje razbija ustaljene stereotipe i američke hvalospeve i otkriva mnogo nepoznatih detalja iz vazdušnog rata na Dalekom Istoku.

Saburo Sakai je bio poslednji od posebne vrste – istinski samuraj, profesionalni ratnik posvećen plemenitoj veštini smrtonosnog umeća vazdušnih borbi. Ovo je priča o njemu, iz prve ruke, potpuni bilans njegovih više od 200 borbenih misija i bezbroj neustrašivih podviga. Popnite se u kabinu Sakaijevog zeroa, i iskusite uzbuđenje megdana sa najboljim pilotima koje su saveznici morali da ponude, i gledajte kako planira i izvodi razarajuće napade na leteće tvrđave B-17. Ovo je takođe i priča o jednom od najhrabrijih podviga izvedenih od strane pilota. Oslepljen na jedno oko zrnom iz mitraljeza kalibra 7,62, koje mu je prošlo kroz glavu, i paralizovane leve strane tela , Sakai je ipak uspeo da upravlja svojim oštećenim avionom 1000 kilometara pri povratku u bazu. Proživite epske bitke na pacifiku nišaneći kroz nišan protivničkog mitraljeza. Od razaranja Perl Harbora do agonije predaje, bitka za Pacifik viđena očima nekadašnjeg protivnika – čoveka koji se za svoju zemlju borio izuzetnom smelošću. Fascinantna saga o usponu i padu japanskog mornaričkog vazduhoplovstva u Drugom svetskom ratu ispričana kroz priču jednog od svojih najvećih pilota asova.

Pored vrhunske obučenosti i izuzetnih pilotskih osobina, Sakaia odlikuje i svojstveni fanatizam koji se ogleda u tome da ne prihvata poraz i kapitulaciju Japana, već sa svojim kolegama 18. avgusta 1945. napada američkog bombardera B-32 Dominator iako se Japan zvanično predao 15. avgusta 1945. godine.

ID Oglasa: #155665014
Informacije

Preuzimanje:

-lično u Zemunu po dogovoru
- nakon uplate na TEKUĆI RAČUN po dogovoru, post expresom; trošak poštarine snosi kupac
- ne šaljem pouzećem

 

 

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.