slika
slika
slika
1 od 3

Slučajna istorija - Luka Mičeta

1.699 din

Vrbas
Korišćeno
Dostupno odmah
1
0
pre 13 dana
Goran
Član od 10.10.2014.
Svi oglasi
Naslov: Slučajna istorija
Autor: Luka Mičeta

Opisivati ono što se vidi, to još ide; ali videti ono što treba da se opiše, to je ono što je teško Lisjen Fevr

Tekstovi sabrani u ovoj knjizi pisani su za novine u periodu 20192020, a nazvani su Slučajna istorija. Inspiraciju za naslov autor je pronašao u sudu glasovitog filozofa Karla Lovita, uglednog nemačkog mislioca dvadesetog veka. On je u svojoj knjizi Svjetska povjest i događanje spasa napisao: Čini se da povješću umjesto uma i providnosti upravlja slučaj.

Iza naslova knjige Luke Mičete kriju se kratke biografije slučajeva iz istorije, koje su, neretko, prethodile sudbonosnim događajima. Od slučajne istorije do istorije kao sudbine, često se moglo videti, pa i kroz ove tekstove nije velika razdaljina ako je uopšte i ima. Kao od stare latinske mudrosti Istorija je učiteljica života pa do svojevrsnog paradoksa Hane Arent Mi možemo da učimo od istorije samo zato što smo u stanju da od nje ne učimo.

Knjiga je namenjena svim zaljubljenicima u istoriju, a radoznali čitalac otkriće zanimljive priče iz povesti Poljske, Rusije, Kine, Amerike, Srbije Pisani prijemčivim novinarskim jezikom, ovi tekstovi čitaju se poput najuzbudljivijih istorijskih romana, a mnoštvo informacija upija se sa lakoćom.

Izdavač: Prometej, Novi Sad
Godina izdanja: 2022.
Format: 21 cm
Povez: Tvrd
Pismo: Ćirilica
ISBN kod: 9788651519003
ID Oglasa: #165910439
Informacije
Šaljem kurirskim službama, postekspresom ili kao cc paket.

Kontakt preko KupPro poruka.

Za kupce sa manje od 15 pozitivnih ocena ili sa negativnim ocenama šaljem nakon uplate na račun.  

Lično preuzimanje u Vrbasu ili uz prethodni dogovor u Novom Sadu
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.