slika
slika
1 od 2

Ukradeni životi - Enrike H. Vila Tores

590 dinFiksno

Sopot
Korišćeno
Dostupno odmah
7
0
pre 13 dana
Odgovara na 99% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Vanja online
Član od 21.02.2013.
kp izlog

Ukradeni životi, Enrike H. Vila Tores
kao nova

I nekoliko godina nakon objavljivanja Ukradenih života, ovo delo nastavlja da izaziva neverice i polemike. Tema nam je izuzetno bliska i poznata. Nestale bebe iz porodilišta. Ipak, iza te rečenice stoji čitav niz ozbiljnih krivičnih dela, moralno i ljudski neprihvatljivih, potpuno izopačenih. Autor dokumentovano na primeru Frankove Španije, kada je ceo proces započet, ali se nastavio i nakon pada Frankove diktature, ilustruje čitavu matricu i obrazac krađe dece, njihovu kupoprodaju i zatim lažno usvajanje kao čin legalizovanja krađe dece. Monstruozan scenario koji je do današnjeg dana ostao neistražen, kojim se bave pojedinci željni istine i razotkrivanja nezampaćenog zločina, čije razmere, iz današnje perspektive, teško možemo do kraja sagledati.
“ Istraživanje je krenulo početkom 2005. Na prvom mestu, logično, tražili su od matičara u Saragosi originalne izvode o rođenju brata i sestre, Pedra i Pilar, i izvod iz matične knjige umrlih za Pedra Garsiju Asona, kao i sva javna dokumenta koja su neophodna za upisivanje pomenutog upokojenja. Prva nepravilnost koju su uočili, a koja je bila prilično očigledna, bila je da se upis smrti obavio jednostavno na osnovu usmene izjave direktora Provincijskog porodilišta, kada se pretpostavlja da u takvim slučajevima bolnička ustanova treba da ima na raspolaganju dovoljan broj dokumenata koji se prilažu matičaru kao dokaz da je dete umrlo. Zapravo, zakon utvrđuje da će u takvim slučajevima biti neophodna potvrda o smrti, koju potpisuje jedan od doktora zaposlen u bolnici.

Učinilo im se i poprilično čudnim što je Odeljenju za vođenje matičnih knjiga kao datum smrti prijavljen 9. april u 17.30, kada se smrt navodno odigrala 7. IV u devet ujutro. Pošto je za pogreb neophodno odobrenje iz Odeljenja za matične knjige, on se verovatno obavio van uobičajenih rokova, bez ikakvog primetnog razloga za to. ”

ID Oglasa: #156501172
Informacije

 

Možete poručiti putem poruke na sajtu ili pozvati: 062/862 81 02  Vanja

Pogledajte naš KP izlog https: //sajamknjiga. kpizlog. rs/

CENE knjiga su FIKSNE
Nemamo ****LIČNO**** preuzimanje.

Knjige šaljemo:

-cc paket , placanje pre slanja i knjige i postarine
- preporučena tiskovina; plaćanje pre slanja knjige i poštarine
- post expres plaćanje pouzećem

 

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.