slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 6

Velika Britanija, Srbija i Krimski rat Čedomir Antić AKTUELN

1.390 din

Beograd | Voždovac
Kao novo - nekorišćeno
52
3
pre 11 dana
Odgovara na 69% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Stručneknjige
Član od 20.02.2018.
Svi oglasi
Nova, nekorišćena knjiga
AKTUELNA TEMATIKA
Izdavač: ZAVOD
Autor: Čedomir Antić
NEUTRALNOST KAO NEZAVISNOST
Ponašanje Srbije i velikih sila u Krimskom ratu 1853- 1856
Поднаслов овог дела Чедомира Антића, једног од најпознатијих представника историчара најновијих генерација, је Неутралност као независност. Ова књига је објављена много пре најзначајнијих скорашњих догађаја у Украјини који су свој епилог доживели и кроз одлуку Крима да поново постане део Русије. Основна теза овог Антићевог дела заснована је на његовој оцени да је Кримски рат био највећи европски рат у XIX веку, у којем је Велика Британија имала више него значајну, ако не и најзначајнију улогу. Иако је то био можда највећи рат, не само у том веку, у који је Србија пропустила да уђе, ипак последице Кримског рата су биле више него упечатљиве још дуго после њега у целокупној историји Балкана, а поготово за Србију. Антићева студија полази, такође и од чињенице да је однос Велике Британије према Османском царству, Великим силама које су га угрожавале и државама које су претендовале да га наследе, био веома сложен Разлог је био у британском интересу за опстанак Турског царства, као најмање скупом решењу које у исти мах најсигурније одржава британску превласт у Азији i Африци.

Србија је током Кримског рата успела да остане у миру и да сачува неутралност. Иако је све понајвише било последица неодлучности и слабости, ова неутралност је Србији омогућила период највеће самосталности, раздобље које ће се завршити међународним признањем суверене Србије, на берлинском конгресу 1878. године.

Детаљни подаци о књизи
Наслов:  Велика Британија, Србија и Кримски рат : (1853-1856) : неутралност као независност
Издавач:  Завод за уџбенике
Страна:  193 (cb)
Povez:  тврди
Писмо:  ћирилица
Формат:  25 cm
Година издања:  2004
ID Oglasa: #133149463
Informacije
Lično preuzimanje u naselju Stepa ili slanje poštom

Preko 10.000 prodatih predmeta i zadovoljnih kupaca dovoljno govori o nama, u sezoni prodaje knjiga za srednju školu dolazi do grešaka i otuda veliki broj negativnih ocena, ali su svi kupci obeštećeni.

InternetKnjižaraSTRUČNEKNJIGE

011/2476186

064/4555-226

OTKUP knjiga, LP ploča i ANTIKVITETA.

 
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.