slika
1 od 1

Vukovi Rima Andrea Fredijani

1.300 dinFiksno

Beograd | Stari grad
Kao novo - nekorišćeno
2
1
pre 29 dana
Odgovara na 96% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Biserka
Član od 07.02.2023.
Svi oglasi

Sreća se ne postiže sebičnošću nego posredstvom velikodušnosti.

Uoči konklave 1277. godine, u Rimu se rasplamsava nemilosrdna borba za moć. Posle šest meseci upražnjenog položaja rimskog biskupa, porodica Orsini uspeva u svom naumu da na papski presto dovede svog predstavnika. Novi pontifeks Nikola III, rešen je da zauzda bezgraničnu moć Karla Anžujskog, francuskog kralja Napulja i senatora Rima, ali namerava i da učvrsti položaj svoje porodice. Uskoro Orsinijevi preuzimaju vlast nad Rimom, Viterbom i Kardinalskim zborom.

Ipak, ambicije pape i njegovog rođaka kardinala Matea Rubea primoravaju neke članove porodice među kojima je gradonačelnik Viterba Orso, kao i Perna, njegova rođaka okovana zabranjenom ljubavlju, da žrtvuju sopstvena osećanja. Naposletku uspon dinastije prekinut je neočekivanim događajem koji će Orsinijeve izložiti osveti mnogih neprijatelja. Dok pokušavaju da povrate moć, uviđaju da zaštita ideala slobode može da bude daleko privlačnija od želje za vlašću.

Od Bolonje do Palerma, preko Firence, Viterba i Rima, vode se borbe između gvelfa i gibelina, izbija Sicilijanska večernja, a u svemu tome ruka Orsinijevih ostavlja upečatljiv trag na bogatoj fresci poznog srednjeg veka na tlu Italije.

Ovo je priča o moći, veri, ljubavi i krvavim okršajima.

Ovo je priča o Orsinijevima, vukovima Rima.

 

FORMAT: A5

POVEZ: MEK POVEZ

BROJ STRANA: 447

ID Oglasa: #165121530
Informacije

Slanje je isključivo kurirskom službom Postexpress. Cena dostave je 350 dinara.

Slanje isključivo nakon uplate.

Lično preuzimanje je moguće u Beogradu - Dubrovačka ulica na Dorćolu.

064/1196-845

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.