slika
slika
slika
slika
1 od 4

Sluškinjina priča - Margaret Atvud

600 din

Niš
Kao novo - nekorišćeno
33
2
pre 10 dana
Odgovara na 88% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Goran online
Član od 13.09.2013.
Svi oglasi

2006 laguna 344 odlično očuvana 

kultna knjiga

Republika Galad dozvoljava Fredovici samo jednu funkciju: da se razmnožava. Ako od toga odstupi, biće, kao i svi disidenti, obešena na zidu ili izgnana u sporu smrt od radijacije. Ali čak ni represivna država ne može ubiti žudnju – ni Fredovičinu, ni žudnju dvojice muškaraca od kojih zavisi njena budućnost…

Briljantno zamišljenom i ostvarenom, ovom moćnom evokacijom Amerike 21. veka suvereno vladaju razorna ironija, domišljatost i britka perceptivnost Margaret Atvud.


„ Sluškinjina priča je i izvanredno štivo i duboko promišljena moralna priča. “ Andžela Karter

„ Iz pripovesti osenčene užasom sijaju oštri uvidi, briljantne jake slike i sarkastična inteligencija. “ Piter Kemp,  Independent

„ Slike blistave praznine jedan su od najupečatljivijih aspekata ovog romana o totalitarističkom slepilu… efekat je jeziv. “ Linda Tejlor,  Sunday Times

“ Dirljivo, živopisno i zastrašujuće. Nadam se samo da nije i proročanstvo. ” Konor Kruz O`Brajen,  The Listener


     Tamara Mihailović Jedan novi svet

Amerika u dvadeset prvom veku. . . ali stvarnost je jeziva. Kao da smo se vratili u mračni srednji vek. Zemlja je uništena a ljudskih prava nema. Narod je podeljen. . . Sve to ispričano je iz vizure mlade sluškinje čija je jedina uloga da se razmnožava. Možda nas Margaret Atvud upozorava na strašnu budućnost, ukoliko nešto ne promenimo u sadašnjosti.

31. Januar 2010

     Katarina Petrović ostavite svaku nadu

"1984" na ženski način. Volela sam i Orvela i Hakslijev " Vrli novi svet" , a Margaret Atvud se bavi ženskom stranom stvarnosti. Njena vizija budućnosti nije nimalo svetla, a njen britak i ironičan stil izaziva gotovo fizičku reakciju. Vrlo hrabro i iznenađujuće sveže.

12. Jul 2017

     Aleksandra SLUŠKINJINA PRIČA

Serija bukvalno ostavlja bez daha, udara pravo u stomak, izaziva teskobu i mučninu, ali je treba pogledati i zamisliti se. . . Knjiga je verovatno još intenzivnija i bolja, sledeća mi je na listi za čitanje, a verovatno ću nabaviti i ostale raspoložive naslove Margaret Atvud jer žena zaista ima genijalan um. . .

ID Oglasa: #149362134
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.