slika
1 od 1

Hoćeš li i dalje da budeš Srbin? Zoran Petrović Piroćan

900 dinFiksno

Sopot
Korišćeno
Dostupno odmah
1
0
pre 10 dana
Odgovara na 99% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Vanja online
Član od 21.02.2013.
kp izlog

Hoćeš li i dalje da budeš Srbin? ,Zoran Petrović Piroćan
Udzbenički format
kao nova

Prošle su dve decenije od vremena kad je agilni i ugledni novinar, ratni reporter i geopolitički analitičar Zoran Petrović Piroćanac s nekolicinom bliskomišljenika osnovao istraživačku grupu BINA i Centar za geopolitičke studije „ Jugoistok“ . Jedna od središnjih ideja koja je okupila saradnike ovih potencijalnih, ali nesuđenih, nukleusa instituta kakvih Srbija još uvek nema, bila je neophodnost pravovremenog i efikasnog suprotstavljanja medijskom i psihološkom ratu koji je početkom devedesetih godina minulog veka poveden protiv Srbije i srpskog naroda i koji je u početku bio potcenjen.

Dve publikacije koje su BINA i „ Jugoistok” skromnim sredstvima uspele da izdaju na engleskom jeziku, Hronika najavljene smrti (1993) i Mediji su se tamo zadesili (1994), ostale su zapamćene kao najmodernije zamišljeni i najprimerenije realizovani, ali i nedovoljno zapaženi i zvanično afirmisani srpski odzivi na propagandne nasrtaje iz jednog dela međunarodne zajednice, nasrtaje koji su tokom narednih godina prerasli u monstruoznu medijsku kampanju, s dalekosežnim poražavajućim posledicama po sadašnjost, ali i budućnost srpskog naroda.

Kao neumorni „ slobodni strelac“ , Zoran Petrović Piroćanac nastavio je sve do danas da argumentovano i energično, bez dlake na jeziku i s one strane svake „ političke korektnosti” , ukazuje na bezočnost i hipokriziju, zasnovanu na sistematskoj primeni dvostrukih standarda i razrađene metodologije specijalnog propagandnog rata, svojstvene medijskom „ pokrivanju” zbivanja na bivšem jugoslovenskom prostoru, a s ciljem moralnog i političkog diskreditovanja Srbije i srpskog naroda.

Kao plod neumornog prikupljanja građe iz medija na više evropskih jezika, nastala je svojevrsna antologija „ srbomržnje” Izbrisati srpski virus, s podnaslovom Mala antologija rasizma, šovinizma i Govora mržnje na kraju gpylol i početkom trećeg milenijuma. Od prvog (1999) do trećeg (2008) izdanja Piroćančeva zbirka uvreda, kleveta, izmišljotina i apsurdnih laži o Srbima višestruko je narasla.

Posluživši se jednim indikativnim pitanjem iz arsenala sarkastičnih verbalnih dosetki srpskih „ prijatelja” , autor je odlučio i da promeni „ epidemiološki” naslov knjige i opredeli se za Hoćeš li i dalje da budeš Srbin? (Mogao bi se dodati i znak uzvika! ). Pored toga što ukazuje na rezultativno uznapredovalu fazu u eradikaciji nepoželjnog srpskog virusa, novi naslov u prvi plan ističe i jednu važnu širu i trajniju dimenziju propagandnog rata protiv Srba, na koju je Zoran Petrović Piroćanac i izričito u više navrata skretao pažnju. Reč je o tome da se blaćenje Srba i njihovo prikazivanje kao glavnih negativaca novije i savremene evropske prošlosti, a s obzirom na istaknutu ulogu koju su u nekim odsudnim zbivanjima tokom te prošlosti imali i uglavnom uspešno odigrali, funkcionalno uklapa u veliki projekat revizije percepcije nekih od najbitnijih istorijskih događaja u „ najkraćem” (Hobsbaum), ali i najkrvavijem XX veku.

ID Oglasa: #166117805
Informacije

 

Možete poručiti putem poruke na sajtu ili pozvati: 062/862 81 02  Vanja

Pogledajte naš KP izlog https: //sajamknjiga. kpizlog. rs/

CENE knjiga su FIKSNE
Nemamo ****LIČNO**** preuzimanje.

Knjige šaljemo:

-cc paket , placanje pre slanja i knjige i postarine
- preporučena tiskovina; plaćanje pre slanja knjige i poštarine
- post expres plaćanje pouzećem

 

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.