slika
1 od 1

POMAMA svedočanstva o novoj NDH Nikola Stanojević

500 din

Šabac
Kao novo - nekorišćeno
8
0
pre 10 dana
Odgovara na 91% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
svastarnica
Član od 25.06.2009.
kp izlog

35314) POMAMA svedočanstva o novoj NDH , Nikola Stanojević , IGAM Beograd 2005 Stanojevićeva knjiga izuzetan je pregled stanja svesti pripadnika političke i intelektualne elite hrvatskog društva krajem dvadesetog i početkom dvadeset prvog stoleća. Zahvaljujući činjenici da je autor presudnih godina (1994-1995) bio zagrebački dopisnik jugoslovenskih novina, imao je priliku da, lakše od drugih istraživača, upozna fenomen zvani hrvatska država. Poniranjem u prošlost Hrvatske i prateći njena savremena zbivanja, Stanojević je, nepogrešivo, uočio da je pomama protiv Srba bila pokretačka snaga hrvatske političke scene, na kojoj se, uz svesrdnu pomoć većine država, oblikovala Republika Hrvatska između 1990. i 1995. godine.
. ..
Nikola Stanojević rođen je na Cetinju 1939. godine, tokom četiri decenije delatnosti u novinarstvu radio je u Radio Titogradu, Radio Beogradu i Agenciji TANJUG. Dopisnik iz Varšave bio je tri puta, ukupno devet godina. Njegove tekstove objavljivali su svi dnevnici i nedeljnici u bivšoj Jugoslaviji, prenosili ih kao i specijalne dopise mnogi listovi u svetu, pored ostalih, i časopisi u Japanu. Godine 1994-1995. radio je kao dopisnik iz Zagreba. Iz tog doba, teškog za rad novinara koji je došao iz Beograda, nastala je ova knjiga, retko svedočanstvo o tom trenutku naše savremene istorije. Za novinarski rad Stanojević je dobio više nagrada.
POTPUNO NOVO , mek povez, format 13,5 x 20 cm , ćirilica,283 strane

ID Oglasa: #153193544
Informacije

Комуникација искључиво преко порука сајта Купујем продајем. Не шаљем поузећем члановима без рејтинга или са негативним оценама због непреузимања пошиљки. Сви артикли се могу преузети лично у Шапцу на адреси краљице Марије број 5 у термину по договору.  

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.