slika
1 od 1

BOG I ČOVEK mitropolit Antonije Blum

500 din

Šabac
Korišćeno
4
0
pre 9 dana
Odgovara na 91% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
svastarnica online
Član od 25.06.2009.
kp izlog

56140) BOG I ČOVEK , mitropolit Antonije Blum , Atos Kragujevac 2000 , Kad govorimo o veri, mi uvek mislimo na veru u Boga. U stvari, postoji i vera u čoveka i ova vera određuje naš život u najmanjoj meri isto toliko konstantno i duboko kao i vera u Boga. Osim toga, u Boga ne veruju svi, a da bi se živelo s ljudima, ne može se bez vere u čoveka. Upravo na veri u čoveka zasnovani su svi pokušaji promena - društvenih, političkih, porodičnih, jer ma šta da se propoveda - bez obzira na to da li je to religija ili novo životno uređenje, ako čovek ne počne da se trudi, ako ne bude ostvarivao ono što je zamišljeno, to se nikada ni na koji način neće ostvariti. Zbog toga svaki reformator, svaki čovek koji poziva ljude na nešto novo temelji svoj poziv na veri u čoveka; a u malim stvarima, u svakodnevnom životu sve se bazira na veri u to da u čoveku postoji nešto dobro i lepo, što može da se odazove na potrebu, na tugu, na radost, što može da posluži kao osnova za građenje života.
A sumnja nije jednostavno suprostavljanje. Sumnja je trenutak podeljenosti, dihotomija u našem umu; trenutak kada, pošto smo išli veoma jednostavnim pravim putem, dolazimo na raskršće i pitamo se: „ Treba li da krenem ovim ili onim putem? “ Jedan može biti uverljiviji, drugi primamljiviji. Koji ćemo izabrati? To je situacija u kojoj neko ko životne probleme odmerava veoma jednostavno odjednom otkriva da postoji tanana ravnoteža među stvarima, i da jednostavno rešenje uopšte nije rešenje. Šta ćemo da uradimo u tom trenutku?
mek povez, format 13 x 18,5 cm , ćirilica, 168 strana

ID Oglasa: #164313405
Informacije

Комуникација искључиво преко порука сајта Купујем продајем. Не шаљем поузећем члановима без рејтинга или са негативним оценама због непреузимања пошиљки. Сви артикли се могу преузети лично у Шапцу на адреси краљице Марије број 5 у термину по договору.  

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.