slika
1 od 1

Srpsko-engleski i englesko-srpski diplomatski rečnik

1.000 din

Šabac
Korišćeno
4
1
pre 13 dana
Odgovara na 93% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
svastarnica online
Član od 25.06.2009.
kp izlog

61775) Srpsko-engleski i englesko-srpski diplomatski rečnik, Đorđe Lukić , Dan graf / Danas 2017 , Veoma je mali broj korisnih priručnika za diplomate na srpskom jeziku i Lukićev rečnikje kamen temeljac za uspešan rad na planu medjunarodnih odnosa.
Posebno je važna činjenica što je obrađena i terminologija koja se koristi u diplomatskoj praksi i pravnim dokumentima Evropske unije.
Knjiga je koncipirana kao praktičan i koristan priručnik za sve one koji rade na poslovima spoljne politike i međunarodnih odnosa, naučnih istraživanja, novinarstva, spoljne trgovine i prevodilaštva.
Uz pojedine pojmove i izraze iz oblasti diplomatije, politike, ekonomije, prava i vojnih poslova, data su jezgrovita objašnjenja i komentari. Obuhvaćena je i terminologija koja se uobičajeno koristi na međunarodnim skupovima, kao i specifični izrazi koji se odnose na pravnu i političku praksu koja prevladava na anglofonskom govornom području. Uzeto je u obzir i to da na tom govornom području primat postepeno preuzima „ američki engleski“ , sa sopstvenom specifičnom terminologijom.
Naročitu vrednost ima zbirka priloga i primeri diplomatske korespondencije, koji su preglednije i sistematičnije obrađeni nego u drugim delima koja se bave ovim pitanjima. U celini gledano, Rečnik Đorđa Lukića je jednostavan i praktičan za korišćenje i to je, zapravo, izuzetan kvalitet ove knjige.
četvrto izdanje , tvrd povez, format 17,5 x 24,5 cm , 237 + 218 strana

ID Oglasa: #163958359
Informacije

Комуникација искључиво преко порука сајта Купујем продајем. Не шаљем поузећем члановима без рејтинга или са негативним оценама због непреузимања пошиљки. Сви артикли се могу преузети лично у Шапцу на адреси краљице Марије број 5 у термину по договору.  

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.