slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 8

Ruska plava mačka - Anđeo iz Arhangelska

Kontakt

Vrnjačka Banja
66.004
238
pre 11 dana
Odgovara na 0% poruka.
Duško
Član od 11.12.2018.

Prodajem ruske plave mačiće isključivo za kućne ljubimce tokom cele godine. Roditelji mačića su vrhunski primerci svoje rase, doneti iz Arhangelske oblasti Rusije, gde je rasa uglavnom I nastala.

Trenutno primamo uplate za mladunce koji su spremni za preuzimanje, kao i za mlađe koji su stari oko mesec dana. Imamo i tek rođene bebe stare nekoliko dana. Takođe primamo uplate i za još nerođene mačiće.

 Uplata se iz zemlje može izvršiti POSTNET-om, na naš broj telefona 066 97 666 97 na ime Duško Peruničić, Western Union-om u koliko uplaćujete iz inostranstva, ili lično kod nas pri preuzimanju, u koliko u tom momentu imamo slobodno mače koje je spremno za preuzimanje.


Pre uplate novca neophodan je precizan dogovor o svim detaljima u vezi kupovine, da bi se izbegli eventualni nesporazumi !

Zbog povećanog interesovanja za ovu rasu, neki nude povoljno neupućenim kupcima “ obične " domaće " sive mačke, kao pripadnike ove rase. U svojim oglasima, kojih takvi pojedinci imaju po nekoliko, koriste i slike pravih ruskih plavih mačaka, da bi lakše pridobili potencijalne kupce. Neki od njih obmanjuju zainteresovane, da njihove maćke i mačići vode poreklo od mojih mačaka.

Takve " domaće ruske plave mačke " uglavnom nastaju parenjem crnih i crno-belih mačaka, te se kao rezultat toga, povremeno pojavljuju mačići sa sivim krznom slični ruskim. Njihovom vrlo niskom do relativno povoljnom cenom ( od 40 do 150 evra ) laici se mogu lakše dovesti u zabludu, i navesti na kupovinu, kao i zbog postojanja izvesne sličnosti sa čistokrvnom Ruskom plavom mačkom samo na prvi pogled. One se obavezno linjaju, i žive vrlo ratko ( prosečno 3 do 5 godina ).
Ima tu i mešanaca sa raznim sličnim rasama, koji potsećaju na prave ruske plave mačke, jer imaju deo njihovih gena.

Kao posebno strašan problem su mačići rođeni iz incesta, parenja u srodstvu, što je veliki problem iz puno razloga. To se već na prvi pogled može videti kod mačića sa velikim širokim ušima i nesrazmernom, često preširokom glavom, sedlastim nosem sa velikim razmakom između očiju, i raznim drugim deformitetima.

Mnogo puta kroz naš posao, bili smo u situaciji da vidimo razočarana lica kupaca, koji su već posedovali takvu " povoljno nabavljenu " " Rusku plavu mačku ", kada su videli primerke naših mačaka, i shvatili da su prevareni, a dolazili su kod nas iz raznih razloga (parenje, kupovina, saveti i td. ). Tužno i žalosno!

Uz neke od ovakvih " rasnih mačaka " daju čak i nekave papire koji osim obmane nemaju nikakvu stvarnu vrednost.

To što se prave ruske plave mačke ne linjaju, vrlo blaga narav i lubav prema deci, često je jedan od razloga zbog koga se i kupuju. Njihova pljuvačka ne sardži proteine koji kod nekih ljudi izazivaju neprijatne alergijske reakcije, pa se Ruska plava mačka smatra hipoalergijskom rasom.


U poslednje vreme, puno je i prevaranata i prevarenih na ovaj način. Neupućeni vrlo često budu žrtve prevaranata, privučeni nelogično niskom cenom.

Kada mače odraste u mačku koju ste u međuvremenu jako zavoleli, i tada shvatite da to nije ruska, već obična domaća siva mačka, tada bude kasno da možete bilo šta da promenite.

Prva pomoć neupućenim kupcima:

Krzno je gusto, svetlo sivo sa plavčastim ( ne ljubičastim ) odsjajem zbog duplog krzna (dlake i poddlake), pri čemu njenu boju formiraju zajednički i dlaka i poddlaka. Nisu dozvoljene nikakve površine bilo koje druge boje. Druge boje krzna nisu nigde službeno priznate, kako u Rusiji, Severnoj Americi, tako i od strane međunarodnih organizacija.
Telo je srazmerno, izduženo, srednje do veliko, čvrsto i mišićavo.
Noge su duge i mišićave, šape ovalne, sa naglašenim prstima, sa jastučićima na šapama boje lavande u centralnom a boje krzna u ivičnom delu i javlja kod mladunaca ove rase, a svetlo i tamno siva se javlja kod drugih sivih mačaka i mešanaca. Rep je prilično dug i sužava se prema vrhu.
Glava je umereno klinastog oblika i duža od ušiju do očiju nego od očiju do nosa, sa velikim dužim šiljastim ušima šire razmaknutim na glavi, jastučići brkova su veoma izraženi. Oči su isključivo bademastog oblika i šire razmaknute na glavi. .
Ruska plava mačka je autohtona vrsta, zdrava i otporna na bolesti i može živeti preko 20 godina.

Napominjem da sam zbog gornjeg teksta imao razne vrste neprijatnosti, od osoba kojima on iz raznih razloga ne odgovara.

Zbog velikog interesovanja nisam uvek u situaciji da odmah odgovorim na svako pitanje, pa sve potrebne informacije najbrže možete dobiti putem našeg telefona : 066 97 666 97, i putem V I B E R -a i F a c e b o o k - a od 10h do 24h

Duško Peruničić

Na profilnoj slici sam na žutom motorciku YAMAHA, a na naslovnoj slici pored zelenog Chryslera 300m

 

ID Oglasa: #70393342
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.