slika
1 od 1

Indikator udarca -SVINGER ZELENI MIKADO

850 din

Čurug
Novo
134
2
pre 13 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
vetshop-petshop
Član od 25.11.2016.
kp izlog

Šifra proizvoda: mcAMS012-G

Brend:  Mikado

 

Mehanički indikator udarca sa krutom rukom je takozvani svinger. Ovaj model ima laganu utičnicu, promenljivu težinu koja omogućava lako prilagođavanje uslovima na pecanju i glavu sa naprednim sistemom držanja linije.

Boja svingera: ZELENA

Dijapazon boja u ponudi je sledeći:
AMS012-B - plava
AMS012-G - zelena
AMS012-R - crvena
AMS012-Y - žuta

Brend: Mikado Total Fishing, Poland
Kategorija: šaranski pribor
Kod artikla/ISBN broj: AMS012-G
Barkod artikla:5900637017417
Pakovanje:1 KOM

 

Svingeri za šaranski ribolov su sastavni deo opreme. Ribolovačke zujalice ili javljači trzaja su skoro neupotrebljivi bez svingera, a može se reći i da je mukotrpan posao.

Ima ih raznih, ali moraju imati kopču za osiguranje strune. Kopča sluzi da spreči otkačinjanje svingera prilikom nekog jačeg trzaja (udarca ) ribe, a da ne smeta prilikom kontre.
Kako izgledaju i kako se koriste ?
Koriste se tako što se postave ispod zujalice i okrenu se ka mašinici, odnosno u polozaj koji im omogućava kretanje na gore ili na dole, a da u oba slučaja povlače strunu kroz zujalicu.
U suprotnom nemaju funkciju. Oni se mogu koristiti i kada nam zujalica zbog nekog razloga otkaže.
U nekima pak ima ugradjena sijalica pa kada se povežu sa zujalicama svetle prilikom akcije.
Sve zavisi od proizvodjača do proizvodjača. Nemojte tu štedeti, jer sa lošim svingerima pravo je mučenje u ribolovu.
Kakva je njihova uloga ? Njihova uloga je da nam obezbede da struna bude lepo zategnuta, jer svojom tezinom isprave onaj „ jastuk“ (krivinu) prilikom zabacivanja stapa. Zatim da i na najmanju aktivnost ribe se pomere i na taj nacin obezbede pravovremenu akciju zujalica, da zazuje. Oni to mogu da urade na dva načina padanjem ili dizanjem u vis.  To nam govori da riba beži od nas, odnosno od obale ilii da je riba krenula ka obali, tj. ka nama.  Kada riba beži kontriramo odmah, a kada riba dolazi ka nama prvo namotamo strunu, pa onda kontriramo.

 

Mogućnost kupovine preko računa. Cena je sa iskazanim PDV-om.  
ID Oglasa: #147664864
Informacije

Svi proizvodi su deo naše ponude i nisu uvek dostupni za poručivanje,   pa Vas molimo da nas prvo kontaktirate radi provere dostupnosti.

Zbog velikog broja artikala (preko 40000) i čestih izmena cena dobavljača postoji mogućnost da neke od cena nisu ažurne.   Robu šaljemo nakon što kupca obavestimo o ceni, dostupnosti i ostalim informacijama
PIB 109622285

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.