slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 6

Kalifornijske Gliste

2.500 din

Surčin
Kao novo - nekorišćeno
Dostupno odmah
312
17
pre 6 dana
Odgovara na 6% poruka, uglavnom u roku od 15 minuta.
Kalifornijske Gliste
Član od 02.01.2013.
* Kalifornijske Gliste - Odličan su IZBOR a i  izvor najkvalitetnijeg organskog djubriva (glistenjaka) i mamaca za ulov ribe. . .

* Preuzmite već danas vaše startno leglo Kalifornijskih Glista i otpočnite sopstvenu proizvodnju glistenjaka i mamaca. Leglo se može zasnivati tokom cele godine, uslov je samo da je temperatura u plusu.

* Idealno je LIČNO PREUZIMANJE (zbog samih glista) uz koje dobijate gratis i 5 litara koncentrovanog (nerazblaženog) tečnog glistenjaka. A na vaš zahtev moguće je i slanje kurirskom službom.
U pakovanju dobijate  i detaljno uputstvo, koje će olakšati vaš uzgoj glista i sprečiti eventualne početničke greške.
A podrazumeva se i da nas uvek možete pozvati i pitati za savet u vezi uzgoja kalifornijskih glista.

* Cena legla je 2500 dinara. U njemu je oko 4000 glista svih veličina (odrasle, mlade i jajašca)

*** Za porudzbine i informacije. . . SAMO POZIV na broj 062300444 (PORUKE NE ČITAMO) Hvala vam.

* Leglo staje u kantu od oko 25 litara i uz optimalne uslove a za oko 4 meseca njihovom reprodukcijom dobijate i više nego duplu količinu glista.
Preporuka je da jedno leglo ubacujete na 1m2 prostora.

* Za uzgajanje vam potreban ograđen prostor od 1 do 2 kvadrata visine do oko 40 cm. Ograditi ga možete daskama, ciglama, blokovima i td. . . Izvodljivo ih je smestiti i u veće posude kao npr. metalno bure od 200 litara, bitno je samo da na dnu napravite rupe kroz koje će višak tečnosti da se odliva, koju možete sakupljati i imati najkvalitetnije tečno djubrivo za zalivanje biljaka (glistenjak) A ako leglo planirate napraviti na zemlji, potrebno je u dnu postaviti žičanu mrezu (rabitz mrežu) da bi sprečila upad krtica i rovaca a preko žičane mreže staviti agrotekstil koji propusta vodu ili mrežicu za komarce.

* Kada vaše gliste prerade materijal u kom su. . . tako da on postane homogen i liči na humus i u njemu više nema ostataka biljnih vlakana, tada dodajete novi sloj hrane od oko 10 cm i tako redom dok traje sezona.
* A pred zimu kad temperature padnu na oko 5 stepeni, pokriti ih slojem pregorelog stajnjaka pomešanog sa trulim odpadcima voća i povrća, vlažnim kartonom, preko toga ide sloj sena, slame ili kartona. . . nakvasiti lepo i sve to zaštititi nekim najlonom od kiše i snega, ostaviti ih tako dok temperature ne počnu da rastu preko 15 stepeni (do proleća)

* Kalifornijske gliste proizvode i najkvalitetnije organsko đubrivo (glistenjak) koji neće spaliti koren biljke kao stajsko đubrivo i svaka presađena biljka u glistenjaku se sigurno prima. One su izuzetno isplativo ulaganje u sopstvenu organsku proizvodnju. Leglo Kalifornijskih Glista koje se uzgaja na 2m2 površine godišnje proizvede 700 do 1000 litara glistenjaka.
* Glista u svom probavnom traktu uz pomoć različitih enzima i mikroorganizama neutrališe toksične materije iz materijala kojim se hrani i obogaćuje taj materijal 5 puta u odnosu na količinu materijala koji potroši. Tona glistenjaka po svojim svojstvima je 5 puta kvalitetnija od tone stajskog đubriva. Uzgajajte sami organsku hranu i zatvorite prirodni ciklus proizvodnje u svojoj bašti.

* Prihranu biljaka produktom Kalifornijskih Glista (glistenjakom) mozete raditi na 3 načina: ukopavanjem oko korena biljke, folijarnim prskanjem ili zalivanjem (ručno ili kroz sistem kap po kap) Davanje glistenjaka biljci je višestruko koristan za svaku biljku, kao čoveku vitamin i protein. Biljka mnogo brže napreduje kad je đubrena glistenjakom a plodovi su kvalitetniji i ukusniji. Materijal koji gliste koriste za preradu u glistenjak - humus je dostupan i besplatan u svakom domaćinstvu a to su (otpaci povrća i voća (sem citrusa i luka) karton, papir, trava, opalo lišće (sem oraha, hrasta i četinara) seno, slama, samlevene ljuske od jaja, stajsko djubrivo od kokošaka, goveda, ovaca, konja, zečeva i td. . )
Kalifornijske Gliste su jedino sposobne da sav taj materijal prerade u savrseni glistenjak a hrana koja im se daje, potrebno je da bude što je moguće usitnjenija da bi joj gliste imale bolji pristup. . .
Sav taj materijal koji im dajete mora biti navlažen na do oko 70% vlage i uvek je potrebno održavati taj nivo.

* Kalifornijske Gliste su zbog svoje živahnosti odličan mamac za pecanje sve vrste ribe. Sa jednim leglom zadovoljićete vaše potrebe za mamcima jer se one razmnožavaju mnogo brže nego što ih možete potrošiti. One svoju reproduktivnu moć stiču već za oko 90 dana od izleganja i tada dostižu dužinu od oko 3 cm a životni vek joj je oko 7 godina.

*** Naša farma nalazi se u Surčinu gde možete doći i preuzeti vaše startno leglo Kalifornijskih Glista.

*** Za porudzbine i informacije. . . SAMO POZIV na broj 062300444 (PORUKE NE ČITAMO) Hvala vam.
ID Oglasa: #163330149
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.