slika
1 od 1

Feetifix ispravljač čukljeva

799 din

Mladenovac
Kao novo - nekorišćeno
5
0
pre 12 dana
Odgovara na 91% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Lucky Tr
Član od 15.09.2023.
Svi oglasi

 

▶️Čukljevi ili medicinskom terminologijom Hallux valgus su progresivna deformacija prednjeg stopala. Podrazumeva krivljenje palca stopala u stranu i stvaranje bolne izbočine sa unutrašnje strane stopala.

▶️Deformitet se najčeće javlja kod žena. Pored genetskog uzroka najčešće je posledica nošenja uske obuće sa visokim potpeticama. Kao posledica stvaranja ovakvog deformiteta remeti se kompletna biomehanika stopala. To uzrokuje pojavu sekundarnih deformiteta prednjeg stopala i stopala u celini.

▶️Odluka o vrsti lečenja donosi se za svakog pacijenta po na osob. Ona zavisi od stepena deformiteta, tegoba, uzrasta, kliničkog pregleda. Kod osoba sa deformacijam blažeg stepena treba pokušati da se zaustavi progresija deformiteta.

▶️Preporučuje se nošenje široke i udobne obuće koja ne stvara pritisak na prste. Izbegavajte obuću sa visokokom petom kada god je to moguće. Nošenjem odgovarajućeg tipa obuće moguće je delimično sprečiti iritaciju bolnih deformiteta.

▶️U slučajevima kada neoperativno lečenje nije dalo željene rezultate i u koliko su se tegobe pogoršale, indikovano je operativno lečenje.

ID Oglasa: #165570006
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.