slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 8

Nož za papke dvostranog sečiva

800 din

Sremska Mitrovica
Novo
226
2
pre 13 dana
Odgovara na 97% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Sirmium Aquatech
Član od 13.01.2023.
Svi oglasi

Nož za papke dvostranog sečiva

 

Izrađen od visokokvalitetnog čelika
Ergonomski oblikovan
Drvena ručka 13cm

Dvostrano oštreno sečivo 9cm zakrivljeno na vrhu

 

Nož za obradu papaka kod ovaca i koza profi: Profesionalni nož za obradu papaka kod ovaca i koza. Ima zašiljen vrh, koji omogućava lakše čišćenje slame, trave i sitnih kamenčića iz papka. Masivna i jaka drška obezbedjuje dobro držanje i pravilno kretanje sečiva po papku.

 

Stanje papaka je od velikog značaja za ukupno zdravlje životinje. Obrada papaka se preporučuje kako se ne bi izazvala šepavost. Redovno treba vršiti pregled i obradu papaka, pogotovo u uslovima štalskog držanja. Preporučuje se da se vrši obrada papaka makar dva puta godišnje. Ukoliko se ovce izvode na ispašu, prilikom šetanja dovoljno troše papke. Svakako ih treba pregledati da nije došlo do povreda na samom papku.

 

Prilikom obrade, makazama postepeno skraćivati vrh papka. Nož za obradu papaka koristiti pri obradi pete i tabana. Polako skidati orožele slojeve dok ne dođete do ružičaste boje tabana. Takođe, na noževima treba ispratiti da ima i kukica pri vrhu koja olakšava čišćenje papka od slame, trave ili sitnih kamenčića. Nakon obrade obavezno izvršiti dezinfekciju papka rastvorom formalina ili bakar sulfata, a možete namazati i tar pastu - bukov katran koji služi za zaštitu i negu papka.

Pre svake upotrebe, opremu za obradu papaka obavezno dezinfikovati. Paziti i da nakon upotrebe, opet dezinfikujete opremu pre korišćenja na drugoj ovci.

 

Sirmium Aquatech

Sremska Mitrovica 

064/8780-454

 

Mogućnost saradnje sa udruženjima, poljo apotekama i PET shopovim-a

ID Oglasa: #146911212
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.