slika
slika
slika
1 od 3

Nož sa alatom za vadjenje eksera

270 din

Čurug
Novo
92
0
pre 13 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
vetshop-petshop
Član od 25.11.2016.
kp izlog

PČ-72640

 

Pčelarski nož služi za odvajanje poklopne daske od tela košnice i jednog nastavka od drugog, a zatim za razdvajanje ramova, skidanje voska i propolisa sa pojedinih delova košnice, čišćenje zidova košnice i podnjače, itd. Na jednoj strani je izveden prav, a na drugoj sužen i povijen na način da je formirana kuka koja olakšava odvajanje satonoša od tela košnica. Kuka pčelarskog noža je izvedena sa zarezom po sredini, koji na taj način oponaša svojstvo pajsera, odnosno služi za lakše vadjenje eksera. Na delu gde je izvedena kuka, nož ima još i zadebljani deo koji imitira mali čekić. Prethodne karakteristike noža omogućuju pčelaru sitnije intervencije na delovima košnica prilikom samog pregleda pčela, pri kojima je potrebno ukucati ili izvaditi ekser. Nož je dugačak 230mm, širok 35mm na ravnom delu, i ima debljinu od 23mm na najdebljem delu (deo gde je čekić). Ukupna masa pčelarskog noža iznosi 300g. Nož je izrađen metodom livenja (monolit) od čelika visoke čvrstoće.

 

Nož sa altom za vadjenje eksera prvenstveno služi za odvajanje poklopne daske od tela košnice i jednog nastavka od drugog, a zatim za razdvajanje ramova, skidanje voska i propolisa sa pojedinih delova košnice, čišćenje zidova košnice i podnjače, itd. Njegova altenativna funkcija se ogleda u mogućnosti da se sa njim ukucaju ekseri ili pak izvade ukucani ekseri, što pčelarima pruža mogućnost sitnijih popravki i prepravki na samom pčelinjaku prilikom pregleda pčela. Nož je deo neophodnog pribora svakog pčelara.   Mogućnost kupovine preko računa. Cena je sa iskazanim PDV-om.  
ID Oglasa: #155896548
Informacije

Svi proizvodi su deo naše ponude i nisu uvek dostupni za poručivanje,   pa Vas molimo da nas prvo kontaktirate radi provere dostupnosti.

Zbog velikog broja artikala (preko 40000) i čestih izmena cena dobavljača postoji mogućnost da neke od cena nisu ažurne.   Robu šaljemo nakon što kupca obavestimo o ceni, dostupnosti i ostalim informacijama
PIB 109622285

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.