slika
slika
slika
1 od 3

Refraktometar za med ručni

5.100 din

Čurug
Novo
64
1
pre 12 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
vetshop-petshop
Član od 25.11.2016.
kp izlog

PČ-60010

 

Refraktometar za med je optički uredjaj namenjen za merenje količine šećera u medu (Brix koncentracija šečera), merenje procenta vode (WATER skala) u medu, kao i za merenje gustinu meda, odnosno njegove specifične težine. Preciznost merenja:0 ,5% Brix0 ,5% ° Be'1% vodaRadna temperatura (temperatura baždarenja) refraktometra je 20° C. Da bi se dobio tačan rezultat merenja prizma i uzorak moraju imati istu temperaturu. Temperatura merenja treba da bude u intervalu između 10 ° C i 30° C. S obzirom na to da ovaj model refraktometra ne poseduje automatsku temnperaturnu kompenzaciju neophodno je izvršiti korekciju izmerene koncentracije šećera u zavisnosti od temperature ambijenta. Detaljno uputstvo za rad pogledajte na ovom linku.

 

Kratko uputstvo za upotrebu:
- Otvoriti svetlosno propustljivu ploču i staviti na glavnu prizmu 2-3 kapi tečnosti u kojoj se meri šećer. Zatvoriti prozirni poklopac tako da se tečnost raširi preko prizme i prekrije njenu celu površinu bez vazdušnih mjehurića i suvih mrlja.
- Prilikom merenja prozirni poklopac držati u pravcu izvora svetlosti i gledati kroz okular. U centru dole videće se kružna polja sa podelom na stepene (neophodno je fokusirati okular da bi se jasno videla podela). Gornji deo polja treba da bude plav, a donji beo.
- Pomoću stepenaste skale na graničnoj čliniji između plavog i belog dela polja očitati Brix koncentraciju šećera (1% Brix = 1% šećera), stepene ° Be' ili postotak vode u zavisnosti šta želite da izmerite koristeći refraktometar.
Refrektometar je baždaren u fabrici i nije ga potrebno baždariri pre upotrebe.  

 

Mogućnost kupovine preko računa. Cena je sa iskazanim PDV-om.  

ID Oglasa: #156118349
Informacije

Svi proizvodi su deo naše ponude i nisu uvek dostupni za poručivanje,   pa Vas molimo da nas prvo kontaktirate radi provere dostupnosti.

Zbog velikog broja artikala (preko 40000) i čestih izmena cena dobavljača postoji mogućnost da neke od cena nisu ažurne.   Robu šaljemo nakon što kupca obavestimo o ceni, dostupnosti i ostalim informacijama
PIB 109622285

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.