slika
1 od 1

Prosaro 15 l

10.000 din

Zrenjanin
Kao novo - nekorišćeno
799
4
pre 13 dana
Odgovara na 99% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
Princv online
Član od 14.01.2014.
kp izlog

PROSARO

15/1l

l po 10000 dinara

Prosaro 250 EC je sistemični fungicid sa preventivnim, kurativnim i eradikativnim delovanjem namenjen za suzbijanje prouzrokovača pepelnice, rđe, pegavosti i paleži klasa u strnim žitima.

  • AKTIVNA MATERIJA: tebukonazol 125 g/l, protiokonazol 125 g/l
  • Usev/zasad u kome se primenjuje: pšenica, ječam
  • Proizvođač: Bayer

OBLIK I OZNAKA FORMULACIJE: koncentrat za emulziju - EC

Način delovanja: Protiokonazol je nova aktivna materija iz hemijske klase triazoltiona sa visoko sistemičnim delovanjem. Izuzetno je delotvorna u suzbijanju velikog broja prouzrokovača biljnih bolesti i zaštiti čitavog niza useva. Protiokonazol pokazuje izuzetna protektivna, kurativna i eradikativna svojstva, a posebno je efikasan u suzbijanju bolesti stabljike i klasa kod strnih žita. Mehanizam delovanja obe aktivne materije se zasniva na inhibiciji sinteze ergosterola.

Primena:

koristi se u usevu:

  • pšenice i ječma, za suzbijanje prouzrokovača: pepelnice (Erysiphe graminis), rđe (Puccinia spp. ), sive pegavosti lista i klasa pšenice (Septoria tritici), mrežaste pegavosti ječma (Pyrenophora teres) i paleži klasa strnih žita (Fusarium spp. ) Količina primene 0,75-1,0 l/ha (7,5-10 ml na 100m2), od rane faze bokorenja do početka cvetanja i klasanja (faze 23-61 BBCH skale), uz utrošak vode 200-400 l/ha, maksimalan broj tretiranja je dva puta u toku godine, na istoj površini.

Tretiranje iz vazduhoplova dozvoljeno, pod sledećim uslovima:

  • površine koje se tretiraju moraju biti udaljene najmanje 500 m od naselja i poljoprivrednih objekata (farmi) i 200 m od voda (vodotokovi, bunari, jezera);
  • brzina vetra ne sme da prelazi 2-3 m/s, a relativna vlažnost vazduha iznad 50%;
  • rubne zone (200-500 m) se tretiraju sa zemlje.

Dodatna uputstva za optimalno delovanje: Kod tretiranja strnih žita radi suzbijanja paleži klasa (Fusarium spp. ), količina vode ne bi trebalo da prelazi raspon od 100-150 l/ha.

Karenca (vreme između poslednje primene preparata i berbe, odnosno žetve): pšenica i ječam 42 dana.

ID Oglasa: #63257962
Informacije
cena nekih artikala je sklona promeni jer  zavisi od uvoznika i dobavljaca, svakako u slucaju promene obavezno obavestavamo pre slanja, isto vazi i o trenutnoj dostupnosti artikla
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.