slika
slika
1 od 2

KADIFA seme - visoka i niska

60 din

Beograd | Batajnica
86
7
pre 9 dana
Odgovara na 89% poruka, uglavnom u roku od jednog dana.
FITO OAZA
Član od 22.11.2023.
Svi oglasi
KADIFA NISKA-  Cveta od početka juna pa sve do prvih mrazeva. Seje se od marta do aprila meseca u klijališta, a ako je temperatura iznad devet stepeni, može i direktno u zemlju. Jako su otporne i nezahtevne cvetnice. Razmnožava se semenom koje je smešteno u čauri i lako ga je sakupiti. Cveta u svim žutim i narandžastim nijansama, a ima i šatiranih, prošaranih smeđim bojama. Cvet izgleda kao da je presvučen plišom. Ima ih sa krupnim cvetnim glavicama( 4-5 cm u prečniku), kojih ima sa jednostavnim i duplim punim cvetom. Klijavost semena je veoma dobra, obično 95% semenki daje biljku.

KADIFA VISOKA- Voli običnu baštansku zemlju i sunčane položaje. Pravi lepe žbuniće visine između 50 i 70 cm. Visina zavisi od vrste koju sejemo. Visokim vrstama treba osigurati podupirače, da se usled kiše i vetra ne polome. Sadi se na razmak 20-30 cm, samostalno ili u kombinaciji sa drugim cvetnicama. Kadifa ima veoma jak miris, a novije vrste su slabijeg mirisa. Veoma je zahvalan cvet, oko njega nema puno posla. Treba redovno skidati ocvale cvetove, onda je bujnija i svojom lepotom ukras je u baštama. Napadaju je puževi koje treba uklanjati hemijskim sredstvima.


Kod nas možete naći gotovo sva semena povrća, cveća i začinskog bilja. Kontaktirajte nas na 065/2416177.
ID Oglasa: #162450427
Informacije

FITO OAZA je poljoprivredna apoteka i pet shop iz Beograda/Batajnice.

 

U ponudi imamo preko 5.000 artikala.

 

Sve za Vašu baštu, dvorište i domaćinstvo!

 

Robu šaljemo u roku od 1-2 radna dana od trenutka poručivanja.

 

Za sve dodatne informacije, pitanja ili uvid u naš kompletan asortiman, kontaktirajte nas:

tel: 065/2416177

adresa: Stanka Tišme 32

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.